Preskočite na glavni sadržaj

Izložba fotografija Hassana Abdelghanija u MUO

U okviru suradnje s najvećim hrvatskim fotografskim festivalom Rovinj Photodays, od 4. do 30. rujna u Muzeju za umjetnost i obrt (MUO) predstavit će se samostalna izložba nagrađenog pulskog galerista, fotografa i umjetnika Hassana Abdelghanija, dobitnika ovogodišnje festivalske nagrade za najbolji umjetnički koncept.
vrijeme: 04.09.2012.
mjesto: Zagreb; Muzej za umjetnost i obrt, Trg maršala Tita 10
url: http://www.muo.hr
Dosadašnji tradicionalni program predstavljanja godišnjih finalista i pobjednika natječaja Rovinj Photodays u MUO ove je godine proširen, pa su selekcijom obuhvaćene tri izložbe, najavljeno je na internet stranicama zagrebačkog muzeja.
 
Osim postava s fotografijama ovogodišnjih laureata festivala koji ulazi u fundus Muzeja i izložbe 'Sa distance' Hassana Abdelghanija, predstavit će se izložba 'Prodaja snova - suvremena hrvatska modna fotografija', koja okuplja tridesetak ponajboljih hrvatskih modnih fotografa i neke od njihovih najuspješnijih radova nastalih u proteklih deset godina.
 
Abdelghani je u ciklusu 'Sa distance' zabilježio davno pokojna lica Pule i Judenburga na gradskim grobljima, baveći se istraživanjem i boljim upoznavanjem tih gradova, ističe se u najavi.
 
Po riječima Denisa Redića, direktora rovinjskog festivala, razvoj suradnje s Muzejom za umjetnost i obrt pruža adekvatnu ekstenziju i promidžbu suvremenog hrvatskog fotografskog stvaralaštva tijekom cijele godine, a samim tim autorima i kvalitetnu platformu za prezentaciju vlastitog rada.
 
Međunarodni ocjenjivački sud odabrao je u svibnju finaliste godišnjeg natječaja Rovinj Photodays, u deset službenih kategorija, a pobjednici su proglašeni u sklopu svečane dodjele nagrada tijekom festivala u lipnju. Tada su, uz niz međunarodnih izložbi i gostovanja, premijerno prikazane izložba finalista i pobjednika natječaja, kao i izložba modne fotografije.
(Hina)