Preskočite na glavni sadržaj

Aerowaves – poziv na sezonu 2013.

Mreža plesnih umjetnika Aerowaves poziva sve zainteresirane za sudjelovanje u sezoni 2013., da do 17. rujna pošalju svoju prijavu.
prijava: 17.09.2012
url: http://www.aerowaves.org
Prijave se primaju isključivo online, a prijavljeni radovi mogu biti trajanja od 15 do 40 minuta, te producirane u Europi. Kompanije koje steknu prioritet bit će objavljene početkom studenog. Njima se osiguravaju mala naknada, putni troškovi, zajednički hotelski smještaj za 3-4 noći te troškovi za svakog člana skupine. Također, Kompanije koje steknu prioritet tijekom 2013. mogu primiti pozive za izvedbe diljem Europe.

U ponudi je stotinjak predstava koje će se izvoditi diljem Europe, uključujući 3. izdanje Spring Forward festivala, koji se održava od 3. do 5. svibnja 2013., a mjesto događanja bit će objavljeno tijekom 2. Spring Forward festivala u Bassano del Grappa.

Mreža Aerowaves svake godine istražuje mlade plesače iz čitave Europe te ostvaruje prekograničnu prezentaciju za odabrane umjetnike. 2009. izvedeno je preko 70 predstava u 22 europska grada, što je 2010. povećano na preko 80 i gotovo 100 predstava u 2011, što se očekuje i u 2012.

Uvjeti za sudjelovanje:
- kandidat mora prebivati u Europi;
- rad treba biti produciran na tlu Europe;
- rad treba biti u trajanju 15 – 40 minuta;
- rad nastao po principu triple bill, s jednostavnim tehničkim zahtjevima;
- radovi postdiplomskih, no ne i dodiplomskih studenata;
- prijave na ispravno popunjenoj prijavnici s video radom postavljenim na Vimeo i poslanim na DVD-u (s naznačenim imenom skupine, email adresom, i nazivom rada);
- mogu se prijaviti i kandidati koju su, uspješno ili neuspješno, sudjelovali na prethodnim natječajima za Aerowaves, no ne s istim radom;
- svaki koreograf ili skupina mogu prijaviti samo jedan rad.

Video treba sadržavati jednostavnu snimku javne izvedbe od početka do kraja, po mogućnosti sa snimkama u krupnom i širokom planu. Ne primaju se promotivni video radovi, niti snimke neke druge predstave osim one koju kandidat želi izvoditi. Ukoliko se prijavljuje skraćena verzija dužeg rada, ona mora i na videu biti prikazana u skraćenom obliku.

Kriteriji za selekciju:
- rad vođenom dobrom idejom;
- koreografiran po originalnoj ideji;
- rad koji s pouzdanjem odbacuje suvišnosti;
- rad s jasnom i čvrstom strukturom;
- rad otplesan s jasnoćom, zanosom, posvećenošću i uvjerljivošću;
- rad koji će izgledati dobro kad je predstavljen u ograničenim tehničkim uvjetima;
- rad skupine koja nije imala puno inozemnih turneja, ali koju bi obogatilo iskustvo u Aerowavesu;
- rad koji ima budućnost.

Kontakt: Anna Arthur
anna@aerowaves.org
Tel: +44 (0)20 8681 7123

Kopiju rada na DVD-u poslati na:
Aerowaves
The Place
17 Dukes Road
London WC1H 9PY
UK

Više