Preskočite na glavni sadržaj

Gitaristički koncert i radionica Damira Halilića Hala

Program ovogodišnjeg Međunarodnog glazbenog festivala 'Crikvenica 2012' bliži se kraju. U petak, 31. ovoga mjeseca, Damir Halilić- Hal nastupit će u crkvi Sv. Jelene u Dramlju, u 21 sat, a u dane vikenda (od 16 do 20h) održat će gitarističku radionicu, u dramaljskom Zadružnom domu.
vrijeme: 31.08.2012.
mjesto: Bitola, Macedonia
url: http://www.babecteatar.com/

Damir Halilić Hal je kao jedan od vodećih hrvatskih fingerstyle gitarista, intenzivno prisutan na domaćoj i međunarodnoj sceni još od 2000. godine. U tom razdoblju je objavio 4 studijska albuma uključujući jedan dvostruki (Gemini, 2001.) i trostruki „Trilogy“, objavljen 2006. godine. Surađivao jei nastupao  sa nizom najvažnijih suvremenih gitarista (Tomy Emmanuel, Michael Roach, Jerry Ricks, Peter Finger, Beppe Gambetta, Don Ross, Michael Langer, Woody Mann, Franco Morone... ). Kao festivalski promotor i producent od 2005. Vodi svoja 2 međunarodna festivalska projekta „Hal's All Star festival“ (od 2005.g.) i Kastav Blues Festival (od 2007.g.). Cijelo vrijeme radi i kao nastavnik gitare.
 
Hal je do sada tri puta nastupio na crikveničkom festivalu (2003, '04 i '06), a ovom prilikom će na koncertu predstaviti svoje nove autorske materijale, skladbe koje će sredinom rujna u Londonu snimiti za svoj novi , peti po redu studijski album.

Dvodnevna radionica koja slijedi iza koncerta ima također elemente premijere, skladbe na kojima će Hal raditi sa polaznicima će biti objavljene u njegovoj prvoj knjizi notnog materijala slijedeće godine. Kotizacija za gitarističku radionicu (6 sati) iznosi 150 kn.

Festival i radionica realizirani su uz potporu PGŽ i HUOKU.
 
Za više informacija posjetite FB - Festival Crikvenica 2012