Preskočite na glavni sadržaj

Rovinj Photodays u Muzeju za umjetnost i obrt

U razdoblju od 4. do 30 rujna, u Muzeju za umjetnost i obrt, predstavljaju se tri izložbe s ovogodišnjeg festivala Rovinj Photodays. Izložba finalista i pobjednika festivala Rovinj Photodays, predstavljanje nagrađenog umjetničkog koncepta 'Sa distance', autora Hassana Abdelghanija te izložba 'Prodaja snova – suvremena hrvatska modna fotografija' otvaraju se 4. rujna, s početkom u 20 sati.
vrijeme: 04.09.2012.
mjesto: Zagreb; Muzej za umjetnost i obrt, Trg maršala Tita 10
url: http://www.muo.hr
Nastavljajući višegodišnju suradnju s najvećim hrvatskim fotografskim festivalom Rovinj Photodays, muzej će prikazati selekciju fotografskih izložbi koje obuhvaćaju radove hrvatskih autora s područja suvremenog fotografskog stvaralaštva.

Dosadašnji tradicionalni program predstavljanja godišnjih finalista i pobjednika natječaja Rovinj Photodays, ove godine je proširen, a selekcijom su obuhvaćene ukupno tri izložbe. Tako će, osim postava koji ulazi u stalni fundus Muzeja za umjetnost i obrt, sačinjenog od fotografija ovogodišnjih laureata festivala, biti samostalno predstavljen nagrađeni umjetnički koncept pulskog autora Hassana Abdelghanija, a posjetitelji će istodobno imati priliku pogledati atraktivnu postavu 'Prodaja snova- suvremena hrvatska modna fotografija', koja okuplja  najbolje hrvatske modne fotografe i neke od njihovih najuspješnijih radova nastalih u proteklih deset godina.


- Razvoj suradnje s Muzejom za umjetnost i obrt pruža festivalu adekvatnu ekstenziju i promidžbu suvremenog hrvatskog fotografskog stvaralaštva tijekom cijele godine, a samim tim autorima se omogućuje kvalitetna platforma za prezentaciju vlastitog rada i vidljivost, što je ujedno i misija festivala. Ove godine smo za muzej pripremili i jednu premijeru, izložbu fotografija Hassana Abdelghanija, 'Sa distance', a uz bogati izložbeni program održavat će se i razne prezentacije, razgovori s autorima i stručna predavanja. Mogli bismo reći da će to biti zanimljiv mjesec fotografije u Zagrebu- najavio je događanja Denis Redić, direktor festivala Rovinj Photodays.

Međunarodni ocjenjivački sud odabrao je u svibnju finaliste godišnjeg natječaja Rovinj Photodays, u deset službenih kategorija, a pobjednici su proglašeni u sklopu svečane dodjele nagrada održane tijekom festivala u lipnju ove godine.  Tada su, uz niz međunarodnih izložbi i gostovanja, premijerno prikazane izložba finalista i pobjednika natječaja, kao i izložba 'Prodaja snova- suvremena hrvatska modna fotografija'. Spomenute izložbe uključuju radove tridesetak autora s različitih područja fotografije, obuhvaćajući razne komercijalne, reportažno/dokumentarne i umjetničke sadržaje. Izložbe u Muzeju za umjetnost i obrt ostaju otvorene od 4. do 30 rujna.