Preskočite na glavni sadržaj

Natječaj za couchsurfing

Udruga Kontraakcija osmislila je umjetničko – antropološki projekt Performativ, u sklopu kojeg se objavljuje Natječaj za couchsurfing u vlastitom gradu. Traže se stanovnici Zadra i Dubrovnika koji bi bili spremni zamijeniti svoju sobu/stan na 14 dana te bilježiti promjene koje primjećuju i doživljavaju. Natječaj je otvoren do 9. rujna 2012. godine.
prijava: 09.09.2012
url: http://performativ2012.tumblr.com
Performativ putem natječaja građanima Zadra i Dubrovnika otvara mogućnost sudjelovanja u istraživačkoj razmjeni mjesta boravka. Sudionici moraju imati prebivalište u navedenim gradovima. Za sudjelovanje u projektu, moraju biti spremni zamijeniti svoj stan/sobu s drugim sudionikom sugrađaninom na rok od 14 dana za što će čak dobiti novčanu naknadu.

Od sudionika se traži redovito bilježenje svoje nove svakodnevice, kao i naravno poštovanje prema prostoru domaćina. Potrebno je zapisati promjene i specifičnosti koje se primjećuju usred promjene životnog prostora, kao i nove stavove, osjećaje i saznanja vezane uz svoj grad i novu okolinu. Bilježenje svojeg osobnog osjećaja i okoline vršit će se putem fotoaparata, mobilnog 3G uređaja i postojećih mobilnih aplikacija za obradu teksta, zvuka i slika koje ćemo dnevno izmjenjivati prema dogovoru putem Interneta.

Prijave moraju biti u cijelosti i ispravno ispisane kako bi bile uzete u obzir. Ukoliko sudionik želi biti anoniman za vrijeme trajanja razmjene, i ako za to postoje opravdani razlozi, mi ćemo u javnost izlaziti poštujući njegova/njezina prava na privatnost.

Kontakt: Mirjani Andrić, mail mirjana@kontraakcija.hr

Performativ je znanstveno-umjetnički projekt u organizaciji Udruge Kontraakcija (Zagreb) i partnerskih udruga Šigureca (Zadar) i Art radionica Lazareti (Dubrovnik) u produkciji SU Klubtura. Projekt istražuje urbanu problematiku i urbano iskustvo hrvatskih građana. Naglasak je na odnosu unutar gradova između centra datog grada i njegove periferije. Cilj je praktično proširiti znanje o povijesnim lokacijama unutar gradova kroz aspekt suvremenog života, ali i utjecati na svijest lokalne zajednice o prednostima i manama njihovog životnog prostora. Konačna prezentacija prikupljenih podataka će se ostvariti u obliku izložbi u Zagrebu, Zadru i Dubrovniku. Taj tip urbane tematike inače nije stran Kontraakciji, koja se već 3 godine bavi istraživanjem zagrebačkih kvartova  kroz projekt muzej Kvarta.