Preskočite na glavni sadržaj

'Bourne' otvara 3. Avvantura Festival Filmforumzadar

'Bourne' otvara 3. Avvantura Festival Filmforumzadar
Ovogodišnji Avvantura Festival Filmforumzadar otvara se u subotu, 25. kolovoza, u 21 sat, premijernim prikazivanjem američkog akcijskog trilera 'The Bourne Legacy'. Uz projekcije zanimljivih i nagrađivanih filmova, do 31. kolovoza će se u sklopu festivala održavati i seminari, okrugli stolovi, radionice te masterclassevi.
vrijeme: 25.08.2012.
mjesto: Zadar
url: http://www.filmforumzadar.com/

'The Bourne Legacy' (2012) je četvrti dio filmske serije 'Bourne', temeljene na romanima Roberta Ludluma 'Jason Bourne'. Redatelj je Tony Gilroy, scenarist prvih triju filmova. Glavne uloge tumače Jeremy Renner, Rachel Weisz i Edward Norton.

Ukratko o programu:

U glavnom programu festivala je 10 festivalskih filmova, a među njima je dobitnik ovogodišnje Zlatne palme u Cannesu, film 'Amour' Michaela Hanekea te pobjednik ovogodišnjeg Festivala igranog filma u Puli 'Pismo ćaći' Damira Čučića. '1st & 2nd  Film'  novi je program i u njemu se prikazuju prve i druge režije igranih, animiranih i dokumentarnih filmova iz cijeloga svijeta. Sekcija studentskih filmova donosi radove iz cijeloga svijeta koji često tretiraju temu otuđenosti, usamljenosti, bolnih sazrijevanja. I prošlogodišnja sekcija  kratkoga filma pronašla je svoje gledatelje, pa je ponovno dio programa 'Avvantura Festivala Filmforumzadar'. Pod 'Klasike na Jadranu' selektori su uvrstili filmove velikog Michelangela Antonionija i Jacquesa Tatija, filmskih velikana 20. stoljeća.

Više informacija o festivalu možete pronaći na službenoj festivalskoj web stranici.