Preskočite na glavni sadržaj

Glazbena radionica na Cipru

Glazbena radionica pod nazivom Osnaži glazbu – glazba osnažuje, namijenjena glazbenim organizacijama s područja Mediterana, održava se od 27. rujna do 1. listopada u Limassolu, Cipar. Prijave za sudjelovanje primaju se do 10. rujna.
vrijeme: 27.09.2012.
prijava: 10.09.2012
mjesto: Limassol, Cipar
url: http://www.emc-imc.org
Cilj radionice, koja uključuje različite sesije, jest jačanje infrastrukture glazbenog života regije, i to kroz razvoj znanja, stvaranje mogućnosti umrežavanja kao i podizanje svijesti o lobiranju i njegovoj učinkovitoj primjeni.

Među ostalim, sesije će se baviti sljedećim pitanjima:
- Zašto financirati glazbene aktivnosti u vrijeme krize? Uvod u lobiranje za glazbu: 2. dio: prijedlozi za EU program Kultura – Kreativna Europa;
- Mladi i glazba na Mediteranu – manifest za Mediteran!: praktična radionica kako napisati prijedlog projekta
- Nacionalna glazbena vijeća – kakva struktura? koji zadaci?
- Bonska deklaracija za glazbeno obrazovanje u Europi – praktični primjeri implementacije.

Radionica se održava u okviru Euro Med Youth Music Expo, kojeg zajednički organiziraju Jeunesses Musicales International (JMI), Epilogi, Arab Academy of Music, National Music Conservatory of Amman - King Hussein Foundation i JMI Turska.

Euro Med Youth Music Expo je četverodnevno događanje koje kombinira različite modalitete aktivnosti za glazbu mladih na visokoj razini i produkcije svih glazbenih žanrova. Događanje okuplja više od 200 mladih glazbenika (pjevača, sastava, orkestara iz svih područja, klasike, jazza, etna. rocka, hip-hopa, reggaea itd.), glazbenih pedagoga, organizatora i stručnjaka koji su na više razina povezani s edukacijskim i umjetničkim sajmom koji obuhvaća radionice, seminare, koncerte na otvorenom, glazbene laboratorije isl.

Više