Preskočite na glavni sadržaj

Kinookus Food Film Festival 2012. – Energija hrane

Iznalaženje novih izvora energije i novih, održivih modela proizvodnje hrane na sve mnogoljudnijem planetu, dva su goruća problema našeg vremena. Ovogodišnje, treće po redu, izdanje stonskog Festivala, koje će se održati od 5. do 9. rujna, spaja ih u opću temu' Energija hrane' nastojeći pokazati da su alternative već pred nama, u opticaju, ali često marginalizirane i ometene pogrešnim politikama i ljudskom pohlepom
vrijeme: 05.09.2012.
mjesto: Ston
url: http://www.kinookus.com.hr/

U svim sekcijama Festivala promišljat će se različiti oblici energije koje hrana stvara: od društvene energije obiteljskih i interkulturalnih trpeza i susreta, duhovno-simboličke različitih rituala i običaja, životne i erotske energije zdrave prehrane do energije u užem smislu dobivene iz novih izvora energije poput biomasa. Poseban naglasak bit će stavljen na energiju koja se troši u industrijskoj proizvodnji hrane te ogromnim količinama ugljičnog dioksida koje današnji model proizvodnje stvara.  

Je li pokušaj promjene ljudskih navika samo 'jurišanje na vjetrenjače', saznajte na trećem Kinookus Food Film Festivalu.

Za više informacija o bogatom filmskom programu, radionicama za djecu, susretima, kušanjima, tržnici i gostima, konzultirajte web stranicu i Facebook profil Udruge Kinookus.  

Kinookus Food Film Festival je uz potporu Dubrovačko-neretvanske županije, Općine Ston, TZ Dubrovačko-Neretvanske županije, Hrvatske gospodarske komore i TZ Općine Ston ove godine po prvi puta dobio i potporu Hrvatskog audiovizualnog centra.