Preskočite na glavni sadržaj

Suradnjom do razvoja - poziv

Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva raspisala poziv za iskaz interesa Suradnjom do razvoja, otvoren za prijavu projekata međunarodne suradnje i razvojne pomoći. Rok prijave je 17. rujan.
prijava: 17.09.2012
url: http://zaklada.civilnodrustvo.hr
Poziv je namijenjen udrugama i zakladama koje imaju znanja, iskustvo i vještine vezane uz područja raspisana pozivom koja, uz podršku Nacionalne zaklade, mogu prenijeti zemljama u razvoju kao razvojnu pomoć te regionalnu i prekograničnu suradnju. Ovim Pozivom može biti odobreno najviše 5 projekata, a visina pojedine financijske podrške koja može biti odobrena je od Kn 100.000,00 do Kn 150.000,00.

Na ovaj Poziv moguće je poslati ponudu za inicijalnu suradnju za provođenje međunarodne razvojne pomoći Republike Hrvatske te regionalne i prekogranične suradnje.

Na Poziv se mogu prijaviti udruge i privatne zaklade registrirane u Republici Hrvatskoj koje aktivno djeluju najmanje tri (3) godine od dana registracije do dana raspisivanja ovoga Poziva. Trajanje inicijalne suradnje je 12 mjeseci, s početkom provedbe od 1. siječnja 2013. godine. Inicijalna suradnja u provedbi međunarodne razvojne pomoći ostvaruje se na rok od najviše jedne godine.

Projekt koji ima sličan sadržaj, područje provedbe, vrstu i opseg aktivnosti te ciljne skupine kao projekt za koji je Nacionalna zaklada odobrila sredstva u prethodnoj godini kroz inicijalnu suradnju neće moći dobiti ponovljenu financijsku podršku na razini inicijalne suradnje.

Svaka od navedenih vrsta organizacija civilnoga društva u Republici Hrvatskoj (udruge, privatne zaklade) ima pravo na ovaj Poziv poslati samo jednu ponudu. Ako organizacija pošalje više od jedne ponude, sve će ponude biti odbijene zbog nepoštivanja propisanih uvjeta Poziva.

Glavni kriterij za odabir: kvaliteta ponude, organizacijski i ljudski kapaciteti za provedbu projekta, plan i dinamika provedbe, doprinos rezultata projekta razvoju civilnoga  društva i međusektorske suradnje u zemlji-primateljici, realan odnos troškova i očekivanih rezultata projekta, povećanje zapošljivosti u nevladinom, neprofitnom sektoru, održivost i nakon završetka financijske podrške Nacionalne zaklade.

Specifična pitanja vezana uz prijave na poziv za iskaz interesa mogu se do 7 dana prije isteka roka za prijavu (do 10. rujna 2012. godine do 15:00 sati), isključivo postavljati na adresu e-pošte pozivi@zaklada.civilnodrustvo.hr ili putem telefaksa na broj 01/ 23 99 111.

Rok za objavu prihvaćenih ponuda za inicijalnu suradnju je prosinac 2012. godine. Odluka će biti objavljena na internetskoj stranici Nacionalne zaklade: http://zaklada.civilnodrustvo.hr.

Sve zainteresirane organizacije trebaju svoje ponude za ostvarivanje inicijalne suradnje prijaviti na propisanim obrascima koji zajedno s elektronički popunjenim obrascima na CD-u te s prilozima čine cjelovitu dokumentaciju. Dokumentaciju – popunjene i ovjerene obrasce u papirnatom obliku zajedno s CD-om na kojem trebaju biti popunjeni obrasci u elektroničkom obliku te priloge treba, isključivo poštom, uz napomenu 'za poziv za iskaz interesa - Suradnjom do razvoja' poslati na adresu:
Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva
'za poziv za iskaz interesa – Suradnjom do razvoja'
Štrigina 1a
10000 Zagreb
– Ne otvarati do sjednice Komisije za otvaranje ponuda –

Više