Preskočite na glavni sadržaj

Carol Cass – tečaj pjevanja

U Zagrebu se, od rujna do studenog, organizira tečaj pod nazivom 'Svladajte umjetnost pjevanja', kojeg održava Carol Cass. Tečaj u trajanju od 8 tjedana završava nastupom s pratećim bandom ili uz matricu u pravoj klupskoj atmosferi.
vrijeme: 18.09.2012.
mjesto: Zagreb; Pogon – zagrebački centar za nezavisnu kulturu i mlade, Kneza Mislava 11
url: http://www.jazzart.hr
Ovaj tečaj (master class/workshop) za vokaliste će trajati 8 tjedana, dva puta tjedno u trajanju od 3 sata dnevno. Program je osmišljen da vas vodi na vašem putovanju da postanete vokalist kakav želite biti. Carol nudi instrukcije visoke kvalitete u umjetnosti pjevanja i u okruženju s drugim vokalistima koji imaju isti cilj.

Naučit ćete kako unaprijediti svoj glas i vještinu izvođenja bez obzira na razinu znanja. Bilo da imate dar za glazbu ili tek učite pjevati u intonaciji, ova jednostavna objašnjenja, vježbe i vizualizacije će vas voditi na putovanju ka otkrivanju svojeg pravog i unutarnjeg glasa.

Termini: 18.09.2012 – 13.11.2012 ili 2.10. – 27.11.2012 (potrebno navesti kod prijave koji vam termin više odgovara!)

Cijena tečaja iznosi 2800 kn, uz mogućnost plaćanja na rate (do 3 rate). Prva rata, u iznosu od 900,00kn, je ujedno i nepovratni depozit u slučaju odustajanja. Cijena prijave (za administrativne troškove i materijale za tečaj) je 50 kn. Cijena po terminu za pasivne sudionike / slušatelje (maksimalno troje slušača po radionici!) je 250 kn.

Raspored sati: 2 x tjedno po 3h (utorak/četvrtak od 18 do 21h) -- ukupno 48 sati!

Minimalni broj sudionika je 10, a maksimalni 30.

Prijavnicu poslati putem e-maila na: info@jazzart.hr

Neke od tema koje će tečaj pokriti: disanje, postavljanje glasa, raspon glasa, savjeti za vježbanje, izvedba, interpretacija teksta, pjevanje kad ste bolesni, pjevanje poput instrumentalista, kreativnost, improvizacija…

Carol Cass se profesionalno bavi pjevanjem od svoje trinaeste godine i ima više od 50 godina iskustva! Carol je znala da će biti izvođač otkad je bila u vrtiću. Nastupala je širom SAD-a i Europe te je surađivala s brojnim renomiranim glazbenicima kao što su Archie Shepp, Kenny Werner, Cannonball & Nat Adderley, Angela Lansbury, The Count Basie Orchestra, Dudley Moore, Freddy Cole, Bobby Watson, Gloria Gaynor, Lynn Redgrave, Michael Legrand, Jon Hendrick’s, Bucky & John Pizzarelli, Buddy Greco, Milt Hinton, Mercer Ellington. Osim pjevačkih nastupa, također je glumila u filmovima i televizijskim produkcijama. Školovala se u rodnom Bostonu, Massachusetts na konzervatoriju New England (New England Conservatory of Music) gdje je učila od legendarnog Prestona Sandiforda. Povrh svega, učila je i balet.

'Vjerujem da polovicu uspjeha u izvrsnosti vokalista čine gluma, sposobnost kretanja po sceni i pričanje priče, ali najvažnije je razviti i pronaći svoj stil unutar svog prirodnog glasa te zabaviti svoju publiku! Kao vokalni instruktor mogu pjevačima pomoći u tome. Ne zaboravite disati!!! Vaše tijelo je vaš instrument.' Carol bi sada voljela podijeliti svoje znanje s vama, kao i svoje životno iskustvo kao izvođač i svoju glazbu / vokalnu tehniku.