Preskočite na glavni sadržaj

Rijeka: javna prezentacija predstave u nastajanju 'Tree'

Udruga za scenske umjetnosti Prostor Plus poziva građane na javnu prezentaciju predstave suvremenoga plesa u nastajanju 'Tree', umjetnika u rezidenciji iz trupe Sweetshop Revolution/London koja će se održati 24. kolovoza, s početkom u 19 sati, u Prostoru Plus (SU Molekula, Delta 5/I). Ulaz je slobodan!
vrijeme: 24.08.2012. 19 h
mjesto: Opatija, Croatia
url: http://www.prostorplus.hr

Tree (Stablo )

Četiri čovjeka vode nas izvan grada, dublje, u šumu nas samih i naših uvjerenja, u potragu za divljinom. Stablo je mjesto odgovora plesno/kazališnog rada četvorice muškaraca koji su u potrazi za povezivanjem s prirodom. Započinje kao obilazak publike kroz imaginarnu šumu. Odvija se u prostorima drugačijim od samog kazališta, kao što je predvorje ili studio, a zatim putuje u i na i kroz prostor kazališta. (Ima nešto čudno poučno i istinski smiješno u nevidljivom stablu tise objašnjenom u detalje.) Predstava tada premješta publiku oko pozornice te završava, konačno, u proscenijumu.

Stablo je dio informativan razgovor, dio komedija, dio obilazak nevidljive šume. Istražuje anesteziran odnos prema prirodi kroz pokret, orginalnim rezultatom i novim zabavnim načinom uvođenja publike u izvedbu.