Preskočite na glavni sadržaj

Kino Tuškanac: jesen i zima 2012.

U rujnu o.g. posjetitelje zagrebačkog kina Tuškanac očekuje Kratki utorak (11.9.) te Dani crnogorskog filma ( 20.-22.9.), nakon čega (24.9.) kreće nova sezona, i to s ciklusom suvremenoga korejskog filma... 
vrijeme: 11.09.2012.
mjesto: Zagreb, Kino Tuškanac
url: http://www.filmski-programi.hr

Prošlogodišnji korejski ciklus bio je orijentiran na mainstream produkciju. Ovogodišnji izbor pak predstavlja posve drukčiju koncepciju, a film Do posljednjeg daha kruna je ciklusa čiji se, u nas dosad nepravedno ignorirani, autor Ik-joon može staviti rame uz rame s velikim korejskim sineastima poput Bong Joon-hoa (Majka) i Lee Chang-donga (Poezija).

Početkom listopada slijedi još jedan izbor iz japanske kinematografije, a počinje filmom Legenda o Genjiju koji je bio u konkurenciji festivala u Cannesu 1952. godine, a režirao ga je Kôzaburô Yoshimura. Scenarist je legenda japanskoga filma Kaneto Shindô, a priču je napisao prema istoimenom romanu književnice Murasaki Shikibu napisanu prije 1000 godina. Riječ je o prvom romanu u povijesti svjetske literature.
 
Slijedi onda nekoliko zanimljivih filmova iz serije o Winnetouu gdje hrvatski krajolici glume Divlji zapad.
 
Must see za ljubitelje francuskog filma i za sve filmofile dva su ciklusa filmova Alaina Resnaisa i Oliviera Assayasa.
 
U studenome tradicionalni ciklus iberoameričkoga filma, deset suvremenih filmova iz Portugala, Španjolske, Brazila, Čilea i Argentine. I ove će godine na programu biti nekoliko novih filmova iz susjedne nam talijanske kinematografije.
 
Nekoliko vikenda u suradnji s Hrvatskom kinotekom bit će posvećeno hrvatskome filmu, a poslastica za one najzainteresiranije i najupornije bit će kultna serija Berlin Alexanderplatz a uloge domaćina / voditelja preuzet će Bruno Kragić i Živorad Tomić.
 
Program (rujan - prosinac 2012.)

 Za više informacija posjetite www.filmski-programi.hr.