Preskočite na glavni sadržaj

Filmska revija mladeži i Four River Film festival

Ovogodišnja, 17. po redu Filmska revija mladeži i peti Four River Film festival održat će se u Karlovcu od 12. do 15. rujna, a uz redoviti natjecateljski program i prikaz filmskog razvoja nekadašnjih pobjednika, održat će se debata o nasilju na filmu, priopćeno je iz Kinokluba Karlovac.
vrijeme: 12.09.2012.
mjesto: Karlovac
url: http://www.hfs.hr/hfs/festival_758_home.asp

Kako su se srednjoškolci nagrađivani na Reviji i Festivalu snašli u svijetu filma u godinama koje su uslijedile pružit će pregled koji počinje prikazivanjem radova Karlovčanina Darija Lonjaka, nagrađivanog 2001., 2002. i 2005. Druge večeri Filmske revije na gradini Dubovac bit će prikazan igrani film "Omnibus Košnice", koji je premijeru imao na ovogodišnjem pulskom festivalu, producenta Ivana Kelave koji je laureat Filmske revije bio 2005., a potekao je iz bogatog filmskog stvaralaštva mladih iz Gunje.
 
Debata o "(ne)nasilju na filmu", s dodjelom "žute zastave" za doprinos nenasilju, trebala bi dati odgovor na pitanje potiče li nasilje na filmu nasilje u stvarnosti, te treba li filmove u kinima označiti predikatima prikladnosti za pojedine kategorije gledatelja. To se, kaže se u priopćenju, čini u nizu zemalja, a u Hrvatskoj samo za televizijske sadržaje. Debatu će medijski pratiti HTV-ova emisija Kokice o filmu za djecu i mlade. (Hina)