Preskočite na glavni sadržaj

Natječaj za novu mladu nadu hrvatskog tekstilnog dizajna

Osječka udruga Modni Inkubator raspisala je javni natječaj za nova imena hrvatskog modnog dizajna, od kojih će pet najboljih imati priliku predstaviti svoje kolekcije u 12. sezoni natjecanja za mlade neafirmirane modne umjetnike Portanova Fashion Incubator koje će se održati 3. studenoga u osječkom Trgovačkom centru Portanova. Natječaj je otvoren do 17. rujna.
 
vrijeme: 12.08.2012.
prijava: 17.09.2012
mjesto: Osijek
url: http://www.fashion-incubator.hr/
"Stopama sada već afirmiranih dizajnera Juraja Zigmana, Ivana Alduka, Ane Marije Ricov, Lidije Vidaković Yuniku, prošlogodišnje pobjednice Jelene Aleksić, te ostalih koji su svoje prve kolekcije prikazali upravo na Fashion Incubatoru, ove će godine krenuti pet novih imena koji će biti izabrani na javnom natječaju", ističe se u priopćenju Udruge.
 
Priliku za predstavljanje na Portanova Fashion Incubatoru imaju dizajneri iz cijele Hrvatske. Od pristiglih će radova ocjenjivački žiri sastavljen od renomiranih modnih stručnjaka napraviti selekciju od pet najboljih, čije će kolekcije biti javno predstavljene u okviru modnog natjecanja Portanova Fashion Incubator 2012 koje se održava 3. studenog u Osijeku, gdje će se boriti za glavnu nagradu u iznosu od 10 tisuća kuna.
 
Natječaj je otvoren do 17. rujna, a prijaviti se mogu školovani modni dizajneri i talentirani pojedinci između 19 i 29 godina starosti - samostalni autori ili grupa od dva člana. Kolekcija koja se sastoji od najmanje deset te najviše 12 modela mora biti nosiva i tematski povezana te kreirana za sezonu jesen-zima. Ostale pojedinosti o uvjetima natječaja, kao i prijavnica za sudjelovanje, nalaze se na web stranici događaja www.fashion-incubator.hr.
 
Manifestacija Fashion Incubator ove se godine održava 12. put, a posebnost joj je održavanje svake sezone na drugoj, bilo urbanoj ili povijesnoj lokaciji u Osijeku. Dosad su, tako, među ostalim za modne revije krajnje netipičnim lokacijama, posjetitelji mlade dizajnere imali priliku pogledati u autobusnom hangaru, unutar bedema osječke Tvrđe, u hali napuštene tvornice namještaja, u dvorcu iz 19. stoljeća, u putničkoj zgradi Zračne luke Osijek i drugdje. Ove se godine održava u Trgovačkom centru Portanova, najvećem shopping centru u Istočnoj Hrvatskoj. (Hina)

Tekst natječaja i prijavnica:2012_08_12_uvjeti_portanova_fashion_incubator