Preskočite na glavni sadržaj

Zoran Pavelić: Predstavljanje

Studio Golo Brdo u Rovinjskom Selu, predstavlja izložbu (seriju fotografija) Zorana Pavelića, u subotu, 11. kolovoza, u 20.30 sati.
 
vrijeme: 11.08.2012. od 20.30 sati
prijava: 15.12.2011
mjesto: Zagreb, Croatia
url: http://www.choralcroatia.com
Predstavljanje / Daily arts, 2009 / 2011
  
Serija fotografija 'Predstavljanje', dio je ciklusa radova 'Daily arts', nastalih tokom 11.- tog i 12. mjeseca  2009. godine. U tom periodu, kao tehničko osoblje sudjelovao sam u radovima na stalnom postavu zbirke novog MSU-a.
 
Tokom postavljanja zbirke, u radnim pauzama, snimao sam sam sebe krišom (fotoaparatom koji je postavljen na automatsko okidanje) u slijedećim situacijama: u bijeloj radnoj kuti, u pozi u kojoj se ne vidi moja glava stojim pokraj odabranih radova, ili držim sliku - rad  u ruci prije njenog konačnog postavljanja.
 
U ovoj akciji, u kojoj je najbitnije vrijeme i mjesto događanja, riječ je o tzv. ''markiranju'', obilježavanju, ili o susretu mene kao umjetnika sa odabranim radovima iz postava. Taj subjektivan izbor bio je diktiran i okolnostima u kojima se snimanje događalo.
 
'Predstavljanje' se nastavlja na niz nevidljivih akcija/intervencija, koje od 1999. izvodim u galerijama, muzejima i drugim primarnim i sekundarnim institucijama kulture, bez publike i bez znanja službenog osoblja. Nevidljive akcije u prvi plan postavljaju pitanje komunikacije sa umjetničkim i kulturološkim slojevima nasljeđa.
 
Serija se sastoji od 12 fotografija (dimenzije promjenljive) na kojima predstavljam radove  Gorana Trbuljaka, Sanje Iveković, Josepha Beuysa, Josipa Stošića, Marijana Molnara, Milana Knižaka, Ivana Posavca, Mladena Stilinovića, Borisa Cvjetanovića,  rad grupe Irwin, Julija Knifera, i rad grupe OHO. (Zoran Pavelić)