Preskočite na glavni sadržaj

Kreativne radionice i predstave za djecu na Špancirfestu

Varaždinska Habdelićeva ulica ove će godine tijekom Špancirfesta (što počinje 24. kolovoza) biti hit-odredište za mališane i njihovu pratnju jer će se svakoga dana održavati razne kreativne radionice i kazališne predstave. Tik uz Habdelićevu, na Trgu slobode svakodnevno će se odvijati i dječji ulični program uz mala lutkarska kazališta.
 
vrijeme: 24.08.2012.
mjesto: Varaždin
url: http://spancirfest.com/
Kazalište Tvornica lutaka u Varaždin dovodi profesora Baltazara, znanstvenika iz šarolikog izmišljenog grada, koji sve svoje probleme rješava dosjetljivošću i maštom. Osim druženja s Baltazarom, oni nam donose i edukativni rock-mjuzikl Živ, živ, živ o hrvatskim zaštićenim vrstama.

Predstave U duru i molu za vrtić i školu i Tko će najbolje riješiti zadatak, mačak, žabac ili patak, izvodi Šareni svijet Zagreb. U prvoj, radnja se vrti oko veselog kuhara koji se priprema za kuharsko natjecanje, a u tome ima i male pomagače – djecu iz publike. U drugoj predstavi mačak, žabac i patak djeci će pokazati kako je puno zabavnije se udružiti nego natjecati.

Tata lav i njegova sretna djeca predstava je Dječjeg kazalište Dubrava koja na primjeru lavlje obitelji pokazuje kako odgojiti sretno dijete. Predstava Male scene Tajne začarane šume stara je hit-predstava koja je prvi put izvedena prije gotovo tri desetljeća. 2001. godine osvojila je i nagradu Hrvatskog glumišta kao najbolja predstava za djecu u Hrvatskoj. U izvedbi Lutkarskog studija Kvak mališani će moći uživati u predstavi ekološkog sadržaja Priče iz ježeve šume, dok je varaždinsko HNK za male špancirere pripremilo izvedbu predstave Bratac Jaglenac i sestrica Rutvica napravljenoj po tekstu hrvatskog Andersena, odnosno Ivane Brlić-Mažuranić.

Pekarska bajka u izvedbi Scene Paravan je lutkarsko-igrana predstava o ljubavi, prijateljstvu i neočekivanim susretima. Kroz pjesmu, ples i priču izvest će je za vas vedra pekarska družina. Scena Paravan u Varaždin donosi još dvije dječje predstave: Hrčci i Kućica Tvrđavica. (Večernji list)