Preskočite na glavni sadržaj

Teatar Trafik & The Necessary Stage: premijera predstave Crossing

Teatar TRAFIK iz Rijeke i The Necessary Stage iz Singapura premijerno će u singapurskom Teatru Esplanade 'The Studio season' 16. kolovoza izvesti predstavu 'Crossings'. Reprize su 17., 18. i 19. kolovoza, a hrvatska premijera bit će u HNK Ivana pl. Zajca 19. rujna. Projekt 'Crossings' je multidisciplinarna suradnja između umjetnika iz Hrvatske i Singapura koji istražuju suživot, razumijevanje i miješanje različitih kultura...
vrijeme: 16.08.2012.
mjesto: Singapur, Esplanade Theatre Studio
url: http://www.thestudios.com.sg/

Riječ je o predstavi koja nastaje u koprodukciji riječkog HNK-a i Esplanade – Theatres on the Bay, kao dio programa The Studios (Singapur).

Projekt 'Crossings' je multidisciplinarna suradnja između umjetnika iz Hrvatske i Singapura koji istražuju suživot, razumijevanje i miješanje različitih kultura. Ova predstava propituje teme kao što su pitanje doma, domovine i pripadanja, a istražuje multikulturalizam te sličnosti i razlike između dviju zemalja/gradova.
 
Živost lučkih gradova Singapura i Rijeke nadahnuće je i dijalog za umjetnike kroz konfrontaciju žive izvedbe sa zvukom i multimedijalnim krajolikom. »Crossings« propituje temeljna pitanja koja nas suočavaju s nama samima i pitanjem opstajanja u današnjem globalnom selu.
 
Ekipu predstave čine redatelj Alvin Tan, izvođači Chuang Xiu'er, Sharda Harrison, Edvin Liverić, Najib Soiman i Žak Valenta, oblikovatelj zvuka Bani Haykal, oblikovateljica videa i digitalne obrade Ana Jurčić, scenograf Vincent Lim, skladatelj i izvođač Josip Maršić, dramaturg Haresh Sharma i multimedijalni umjetnik Loo Zihan.

Članak u cijelosti pročitajte u online izdanju Novog lista.