Preskočite na glavni sadržaj

Hrvatske klape najnagrađivanije na 11. Međunarodnom festivalu klapa Perast 2012

Dodjelom nagrada u nedjelju je završen 11. Festival klapa Persat 2012. Na festivalu je sudjelovalo ukupno 19 klapa od kojih 11 iz Hrvatske koje su dominirale festivalom, te osvojile i najviše nagrada.
 
vrijeme: 05.08.2012.
mjesto: Perast, Crna Gora
Završne večeri u kategoriji muških klapa prva nagrada pripala je klapi Bukaleta iz Pazina, drugu nagradu osvojila je klapa Žrnovnica iz Žrnovnice, dok je treće mjesto pripalo klapi Podvorje iz Kaštel Sućurca.
 
Nagradu publike u konkurenciji muških klapa osvojila je klapa Asa voće iz Podgorice.
 
Nagrada za najbolju debitansku klapu po ocjeni stručnog žirija je dobila je klapa Signum iz Čapljine.
 
Za najbolju crnogorsku klapu proglašena je klapa Boka nostra iz Kotora, dok je nagrada publike za najbolju klapsku skladbu pripala klapi Konstantin iz Niša.
 
U kategoriji nova klapska pjesma po ocjeni stručnog ocjenjivačkog suda je pjesma Lađa na tekst Dobriše Cesarića, u obradi Dragana Filipovića u izvođenju klape Narenta iz Mostara. Ta je skladba dobila i nagradu za najbolji aranžman.
 
Ocjenjivački sud za najbolji tekst u kategoriji nove skladbe nije dodijelio prvu i drugu nagradu, a treću nagradu dodijelio je za tekst Maestrali autora Lj. Jovović M. Nenezić u izvođenju klape Asa Voće iz Podgorice. (Hina)