Preskočite na glavni sadržaj

'Medeja' na Lovrjencu

'Medeja' na Lovrjencu
Drugi premijerni dramski naslov 63. Dubrovačkih ljetnih igara, Euripidov antički klasik 'Medeja' u režiji Tomaža Pandura, ostvaren u suradnji s Hrvatskim narodnim kazalištem u Zagrebu, bit će premijerno prikazan 3. kolovoza na Lovrjencu. Slijede izvedbe 4., 5., 6. i 7. kolovoza, koje su sve rasprodane.
vrijeme: 03.08.2012.
mjesto: Dubrovnik, tvrđava Lovrijenac
url: http://www.dubrovnik-festival.hr/
 
Tekst je adaptirao Darko Lukić, dramaturgiju potpisuje Livija Pandur, scenografija je djelo hrvatsko-austrijskog dizajnerskog kolektiva Numen, kostimografkinja je Danica Dedijer, glazbu potpisuje slovenski duo Silence kojeg čine Boris Benko i Primož Hladnik, video je uradak Dorijana Kolundžije, za fotografije je zaslužan Aljoša Rebolj a oblikovatelj svjetla je Andrej Hajdinak. Festivalski dramski ansambl predvodi maestralna Alma Prica kao Medeja, njenog supruga Jazona igra Bojan Navojec, Čuvar zlatnog runa je Livio Badurina, Fera igra Ivan Glowatzky, Mermera Romano Nikolić, a Egeja Damir Markovina. Argonauti, odnosno Korinčani su: Kristijan Potočki, Andrej Dojkić, Petar Cvirn, Tomislav Krstanović, Jure Radnić, Ivan Magud, Adrian Pezdirc i Ivan Ožegović.

Predstava će u razdoblju od 11. do 13. rujna gostovati na Ljubljanskom festivalu, a zatim će zaigrati i na pozornici Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu.
 
Opširnije