Preskočite na glavni sadržaj

Ivana Zahirović i Mia Elezović objavile Album hrvatske glazbe za flautu

Album hrvatske glazbe za flautu novi je nosač zvuka istaknutih hrvatskih umjetnica: flautistice Ivane Zahirović i pijanistice Mie Elezović.  
vrijeme: 20.07.2012.

Dugogodišnja plodna suradnja ogleda se u repertoaru albuma na koji su uvrštene skladbe: Slavic Sonata (Sonata Slave) u b molu op. 43 Dore Pejačević (originalno skladana za violinu, ovdje nalazimo njezinu transkibiranu verziju za flautu iz pera Ivane Zahirović ), April- Sonatina Brune Bjelinskog, Soliloquy za flautu solo op.61 Božidara Kunca, Sonata op. 41  Krste Odaka, Karakteristična suita A.O. 32 Davora Bobića i Capriccio Emila Cossetta.
 
Dio repertoara s ovog albuma umjetnice će izvesti 12. rujna 2012.g. u sklopu manifestacije 51. Hvarske ljetne priredbe 2012. u Hvaru.
 
Milu Elezović imati ćemo prigodu čuti i vidjeti dogodine u Zagrebu kada će u sklopu 27. Muzičkog biennala Zagreb 2013. godine u suradnji s Zagrebačkom filharmonijom praizvesti novi Koncert za klavir i orkestar suvremenog skladatelja Davornina Kempfa prvog rezidencionalnog skladatelja Zagrebačke filharmonije u sljedeće dvije sezone. (mbz.hr)