Preskočite na glavni sadržaj

MasterCard Brod knjižara – Brod kulture 2012.

Uz gostovanja hrvatskih i slovenskih pisaca i književnika, Brod kulture ove godine donosi i izložbu portretne karikature, besplatnu kazališnu predstavu, interaktivnu izvedbu poezije, igrokaz – basnokaz, glazbu, druženje s piscima i raznovrsni kulturno-zabavni program. Manifestacija će se održati od 28. srpnja do 10. kolovoza.
 
vrijeme: 28.07.2012.
mjesto: Krk, Senj, Rab, Pag, Starigrad Paklenica, Vir, Sv. Filip i Jakov, Šibenik, Marina, Trogir, Vis, Postira, Jelsa, Makarska
Brod će zaploviti 28.7. iz Krka i nastavit će turneju po sljedećim gradovima: Senj (29.7.), Rab (30.7.), Pag (31.7.), Starigrad Paklenica (1.8.), Vir (2.8.), Sv. Filip i Jakov (3.8.),Šibenik (4.8.), Marina (5.8.),Trogir (6.8.),Vis (7.8.), Postira (8.8.),Jelsa (9.8.), Makarska (10.8.).

Poseban gost Broda, ove godine bit će karikaturist svjetskog ugleda, Miroslav Gerenčer Gero čije karikature se nalaze u brojnim svjetskim muzejima, a dobitnik je mnogih nagrada i priznanja. Publika će ispred Broda moći pogledati izložbu portretne karikature ovog vrhunskog majstora karikature, a Gero će portretirati pisce koji se nalaze na brodu i tako ovjekovječiti trenutke ove turneje.
 
Uz brojna velika hrvatska književna imena, Republiku Sloveniju na Brodu kulture predstavljat će: Barbara Korun, Vida Mokrin Pauer, Ana Pepelnik, Cvetka Bevc, Tatjana Pregl Kobe i Andrej Detela.

Od hrvatskih književnika gostovat će: Irena Lukšić, Sanja Lovrenčić, Julijana Matanović, Ivana Šojat Kuči, Darija Žilić, Merita Arslani, Lana Derkač, Tomica Šćavina, Božica Brkan, Lidija Dujić, Marijana Perinić, Davor Šalat, Bogdan Arnautović, Ludwig Bauer, Dražen Katunarić, Zdravko Odorčić, a tijekom turneje priključivat će se brojni autori koji ljetuju u mjestima u koje će Brod pristati.

Na ovogodišnjoj turneji Broda knjižare zaplovit će i pobjednica trećeg natječaja za najbolju kratku priču, Silvija Šesto koja će zajedno s urednicima zbirke 20 + 1 najbolja priča za ljeto 2012., Ludwigom Bauerom i dr. sc. Lidijom Dujić predstaviti najbolje kratke priče koje se u njoj nalaze. Javnosti će se također imati priliku predstaviti i ostalih 20 autora čije su priče objavljene  u zbirci, a koji će gostovati u nekim od gradova pristaništa Broda knjižare.

Jedan od najznačajnijih noviteta ovogodišnjeg izdanja, uz Republiku Sloveniju koja se pridružila projektu kao prva zemlja partner, suradnja je Broda kulture s Internacionalnim Institutom za Promidžbu Mira kroz Turizam (IIPT) iz SAD-a, koji djeluje pod pokroviteljstvom UNWTO, UN-ove Svjetske Turističke Organizacije.

Novosti i detaljnije informacije o ovogodišnjem programu saznajte na Facebook stranici manifestacije.