Preskočite na glavni sadržaj

Freiburg Baroque Orchestra & Karl Kaiser u Dubrovniku

Jedan od najpoznatijih i najuglednijih njemačkih baroknih orkestara, Freiburg Baroque Orchestra sa solistom Karlom Kaiserom na flauti izvest će 'Četiri orkestralne suite' Johanna Sebastiana Bacha, u petak, 20. srpnja, u 21:30 sati, u atriju Kneževa dvora.
 
vrijeme: 20.07.2012. u 21.30 sati
mjesto: Dubrovnik, Knežev dvor
url: http://www.dubrovnik-festival.hr
'Barokni orkestar Freiburg dijamant je naročita sjaja. Naćulite uši, ovako zvuči glazba!' pisao je o ovom orkestru ugledni Salzburger Nachrichten. Orkestar vodi Gottfried von der Goltz, u umjetničkom svijetu poznat po umijeću interpretiranja barokne glazbe kao dirigent i violinist.

S orkestrom kao solist nastupa njemački flautist Karl Kaiser, specijaliziran za povijesno osviješteno izvođenje glazbe 18. stoljeća. Uz brojne nastupe diljem svijeta i pedeset snimljenih nosača zvuka, Kaiser se bavi pedagoškim radom podučavajući povijesnu flautu i tehnike sviranja na povijesnim instrumentima, održava majstorske radionice te objavljuje specijalizirane članke i knjige.

'Četiri orkestralne suite' Bach je napisao kao skup plesnih stavaka. U to vrijeme barokne suite, koje su zapravo niz stavaka plesnog karaktera, pratile su dvorske zabave. Ova Bachova remek-djela izvode se zadnjih 20 godina u gotovo svim najpoznatijim svjetskim koncertnim dvoranama.

Nakon nastupa u Japanu, Australiji i Kini te u New Yorku u svibnju, Barokni orkestar Freiburg uspješnu turneju zaključuje upravo u Dubrovniku u Kneževu dvoru. (DLJI)