Preskočite na glavni sadržaj

Mladen Milotić izlaže u Labinu

U petak, 20. srpnja, s početkom u 21 sat, u labinskoj Galeriji Alvona, otvara se izložba 'Gibanja'  Mladena Milotića. Izložba ostaje otvorena do 30. srpnja.
vrijeme: 20.07.2012. 21,00
mjesto: Verona, Italy
url: http://www.arena.it/
Radovi dopuštaju prepoznavanje onoga što je bitno,  esencijalno i nepredmetno bez napuštanja zaigranosti pojedinih kompozicija i cjeline. Ideja realizirana odmakom od nostalgičnosti, teži dojmljivoj akordaturi koja privlači pogled u intimističke sustave obilježene grafemima i znalački uklopljenom morfologijom koja privlači zamjedbu. Njihova sadržajnost utječe u introspekciju koja svakome može dopustiti prepoznavanje vlastitih ili apstraktnih osjećaja.

… čar prizora ne zrači samo površinom i ambijentom u prožimanju cjeline, već pojedinačni radovi dopuštaju upuštanje prema spoznaji Milotićevih likovnih invencija. Na taj se način, poput posebne svečanosti sustavno urešenih cjelina, djela ovog ciklusa perceptivno preporučuju liričnim improvizacijama koje pobuđujući interes komparativno dopuštaju duhovno sudioništvo u radosti stvaranja i poniranja u vlastitost. Preplitanje takovih suodnosa tvori ugođaje obilježene umjetničkom prostornošću koja predstavlja prepoznatljiv autorski pristup u zaokruženosti Milotićevih slikarskih dosega. (Marino Baldini)
 
Mladen  Milotić - slikar, grafičar rođen 1950. godine u Puli, slikarstvom, grafikom i skulpturom se bavi od 1970. godine. Do danas je održao 77 samostalnih i 310 skupnih izložbi u zemlji i inozemstvu. Od 1977. godine član je HDLU Rijeka, a od 1987. godine član HDLU Istre. Dobitnik je većeg broja nagrada (45) za slikarstvo, grafiku i skulpturu. Učesnik je i većeg broja likovnih kolonija i simpozija. Vlasnik je i voditelj galerije Milotić u Puli.