Preskočite na glavni sadržaj

Pričaj s nama – foto natjecanje

Balkans Beyond Borders organizira 1. Facebook foto natjecanje, na temu ‘Pričaj s nama'. Sudjelovati mogu mladi do 30 godina starosti, koji se prijave do 11. kolovoza.
prijava: 11.08.2012
mjesto: Tivat, Montenegro
url: http://www.balkansbeyondborders.eu
Balkans Beyond Borders (BBB), uvijek inovativan i blizak mladima, poziva fotografe da pričaju s nama putem slika. Mladi umjetnici s Balkana, do 30 godina starosti, odgovaraju na temu koju je potaknulo 3. izdanje festivala posvećeno raznolikosti, višejezičnosti i komunikaciji na Balkanu.

Balkan je poznat po svojoj kulturi, tradiciji i višejezičnosti, a upravo ta raznolikost trebala bi se shvaćati kao dodana vrijednost, mogućnost za dijeljenje i razmjenu iskustva. Uzmite kameru i pričajte s nama, inspirirani stvarnošću, raznolikošću i jedinstvenim okruženjem kojeg vidite na Balkanu.

Prijava se vrši online preko BBB Internet stranice. Izbor fotografija koje će sudjelovati svakog tjedna na foto natjecanju odabire Ted Lieverman. Odabrane fotografije sudjeluju na Facebook foto izložbi, podijeljene u dvije grupe. Svaka grupa bit će tjedan dana objavljena na BBB Facebook stranici. BBB članovi će lajkanjem odabrati pobjednika svake grupe (polufinaliste). Na kraju tjedna, fotografija s najvećim brojem lajkova bit će pobjednica svoje grupe. Fotografija koja dobije najviše lajkova, bit će pobjednica čitavog natjecanja.

Pobjednik finala bit će objavljen kao fotografija na naslovnici tijekom čitavog mjeseca, a osvojit će i Lomo kameru. Ujedno, radovi pobjedničkog autora bit će objavljeni u svrhu promocije njegovog / njezinog rada, tvoreći osobnu online izložbu. Pobjednik će biti predstavljen i u sklopu Tirana Film festivala. Drugoplasirani rad bit će objavljen kao fotografija na naslovnici tijekom 2 tjedna.

Balkans Beyond Borders je nevladina organizacija koju putem umjetnosti kratkog filma i novih medija nastoji promovirati mobilnost mladih i njihovu suradnju na Balkanu, kroz dijalog, interakciju i inovativno učenje. Uključivanjem u BBB aktivnosti mladi na Balkanu, razvijajući praktične vještine, uče se suživotu, suradnji i prevladavanju 'granica'. Balkans Beyond Borders postižu svoju misiju na 4 načina: kroz filmski festival, radionice, seminare i razvijanje umrežavanja.