Preskočite na glavni sadržaj

Godišnja izložba članova HDLU 2012.

Godišnja izložba članova Hrvatskog društva likovnih umjetnika, otvara se u četvrtak, 19. srpnja, s početkom u 20 sati, u Domu hrvatskih likovnih umjetnika. Izložba ostaje otvorena do 26. kolovoza.
vrijeme: 19.07.2012.
mjesto: zagreb; HDLU, Trg žrtava fašizma bb
url: http://www.hdlu.hr
Duga tradicija održavanja Godišnje izložbe članova Hrvatskog društva likovnih umjetnika nastavlja se i ove godine prezentacijom presjeka recentnog stvaralaštva aktera hrvatske umjetničke scene.

U tri galerijska prostora Doma hrvatskih likovnih umjetnika, Galerija Bačva, Galerija PM i Galerija Prsten, ova će revijalna izložba posjetiteljima prezentirati raznolika likovna i medijska ostvarenja, koja se kao i prošle godine organiziraju u tematske cjeline, temeljene na izabranim radovima.

Vođene prošlogodišnjim iskustvom, radovi nastali uglavnom klasičnim tehnikama prezentirani su ugalerijama Bačva i Prsten, dok su radovi novomedijske prakse predstavljene u Galeriji PM.

Unatoč konstantnim kritikama na račun kvalitete i šarolikosti recentnih izložbi članova HDLU-a, smatraju kako je svaka Godišnja izložba prilika da se sagleda trenutačna situacija i da se iz tog presjeka nešto novo nauči kako bi buduće izložbe bile što reprezentativnije i kvalitetnije. Kako bi se izgradili ili nadograđivali estetski kriteriji, nužno je da se u trenutačnim okolnostima sagledaju i usporede radovi koji su izvrsni i oni koji se izvrsnošću baš i ne mogu pohvaliti.