Preskočite na glavni sadržaj

Multimedijalna izložba 'Pozornice' u Rijeci

Multimedijalna izložba scenografija Dalibora Laginje pod nazivom 'Pozornice', otvorit će se sutra, 11. srpnja, na pozornici riječkog HNK Ivana pl. Zajca u sklopu festivala Riječke ljetne noći.
vrijeme: 11.07.2012.
mjesto: Pula, Croatia
url: http://www.kazaliste-dr-inat.hr/
Intendantica HNK Nada Matošević Orešković kazala je da se ideja o postavljanju izložbe rodila prije dvije godine u razgovoru s Laginjom. Naglasila je da su izložbe scenografija vrlo rijetke te da je riječ o ekskluzivnom događaju u koji je uložen veliki trud, dodavši da je Laginja nesumnjivo vodeći scenograf u Hrvatskoj.

Dalibor Laginja izrazio je zadovoljstvo odlukom da se izložba postavi baš na pozornici riječke kazališne kuće.

Laginja je rođen 1954. u Rijeci. Diplomirao je slikarstvo 1986. godine na Accademia di belle arti u Veneciji u klasi Emilia Vedove. Od 1988. godine radi u kazalištima te je autor više od stotinu scenografija. Zaposlen je u HNK Ivana pl. Zajca. Dobitnik je Zlatnog lovorovog vijenca za scenografiju na sarajevskom MESS-u '90., Nagrade hrvatskog glumišta 1995., Nagrade grada Rijeke, Nagrade Marul, Nagrade festivala malih scena u Rijeci te OISTAT-a 2008. godine u Tajvanu, nagrade koja se dodjeljuje svjetski poznatim djelatnicima na području scenografije i arhitekture.
(Hina)