Preskočite na glavni sadržaj

U rujnu 'Novi ganz novi festival'

Ganz nova sezona Kulture promjene SC-a započinje s Novim ganz novim festivalom, međunarodnim festivalom razvojnog kazališta, koji će se održati od 18. do 23. rujna u prostorima Studentskog centra u Zagrebu, u organizaciji Kulture promjene SC-a. Ulaz na Novi ganz novi festival ove godine je besplatan!
vrijeme: 18.09.2012.
mjesto: Zagreb
url: http://www.sczg.unizg.hr/

Novi ganz novi okreće se mlađoj populaciji, predstavlja mlade kazališne, plesne, glazbene i medijske autore te pokušava otkriti ganz nova imena i trendove u izvedbenim umjetnostima. Novi ganz novi fokusira se na mladu austrijsku scenu te u sklopu svog programa, a u suradnji s Austrijskim kulturnim forumom u Hrvatskoj, predstavlja Ciklus mladih austrijskih autora.

Kao i prošle godine, u sklopu Ciklusa mladih hrvatskih autora, prikazat će se nekoliko repriza hrvatskih uspješnica te nekoliko ganz novih premijera. Prikazat će se i radovi mladih autora iz Slovenije, Nizozemske, Norveške i Litve, ugostiti nekoliko rezidencija, održati tri masterclass radionice, dok će Reci više u jednoj večeri, ekspresno i šarmantno, predstaviti rad mladih kulturnih menadžera i umjetnika iz Hrvatske, regije i Europe. Putem programa Ganz Otvoreni omogućit će se besplatan posjet festivalu mladim, zainteresiranim, umjetnicima i menadžerima. Novost u Ganz novome programska je linija Ganz nova muzika u suradnji s Muzičkim salonom SC-a.

Tko je tko na Ganz novom festivalu:

Aleksandar Stojković, srpski pjesnik i pisac te frontmen grupe Goribor; Alen i Nenad Sinkauz, hrvatski glazbenici i kompozitori, članovi hrvatsko-talijanskog benda East Rodeo; Dora Budor i Maja Čule, vizualni umjetnički duo, grafičke dizajnerice s brojnim inozemnim nagradama; Egidija Medekšaite, litavska glazbenica i skladateljica, dobitnica brojnih glazbenih nagrada Litavske Unije kompozitora; Florentina Holzinger iz Austrije i Vincent Riebeek iz Nizozemske, veliko iznenađenje kazališne i plesne scene 2011. godine, oboje s diplomama iz koreografije s prestižnog amsterdamskog SNDO-a;  Irena Čurik, hrvatska dramaturginja i redateljica, kazališna predstavnica u projektu 'Apap-Performing Europe'; Mala Kline, slovenska performerica i redateljica koju kazalište zanima kao mjesto prisjećanja tko smo bili, tko smo sada i tko možemo biti; Matthias Kranebitter, austrijski kompozitor kojeg zanimaju nove forme ekspresivnosti, usko povezane uz postulate 'medijskoga društva, trash kulture i (zaglušujuće) poplave informacija'; Naja Lee Jensen, dansko norveška kazališna i likovna umjetnica koja u svom radu pokušava saznati što se događa kada si dopustimo da, umjesto kategoriziranja i analiziranja, svijet pokušamo iskusiti kroz tijelo; Psilicone Theatre, litavski kazališni duo koji svoj autorski rad bazira na izradi i posebnom načinu animacije silikonskih lutki; Silke Grabinger, austrijska breakdancer-ica, multimedijalna umjetnica, arhitektica, plesna autorica i izvođačica s iskustvom u kazalištu, plesu i Cirque du Soleilu; Woeishi Loen, Christian Anich i Martin Peter Lorenz, austrijski multimedijalni umjetnici, 'digitalni domoroci', koji stvaraju i produciraju između domena dizajna, tehnologije i živih vizualizacija.

Namjera festivala nije samo predstaviti rad mladih europskih umjetnika hrvatskoj publici i struci već i olakšati veze i razmjenu između samih umjetnika i menadžera; između umjetnika, kulturnih menadžera, kulturnih institucija i festivala u Hrvatskoj i regiji, te između umjetnika i šire javnosti.

Program Ganz novog festivala odvija se uz potporu Programa Kultura 2007.-2013. Europske unije u sklopu projekta 'Apap-Performing Europe', Austrijskog kulturnog foruma u Zagrebu, Ministarstva kulture Republike Hrvatske i Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport Grada Zagreba.

Detaljnije informacije uskoro na www.sczg.unizg.hr te ganznovi.sczg.hr

Studentski centar / Kultura promjene