Preskočite na glavni sadržaj

U Dubrovniku počela glazbena ljetna akademija Laus

U organizaciji Udruge za unaprjeđenje i promicanje hrvatske glazbene kulture i umjetnosti 'Zvuci tišine' i u suradnji s Umjetničkom školom Luke Sorkočevića u Dubrovniku je počela s radom 7. Laus ljetna akademija, koja će trajati do 30. srpnja.
vrijeme: 07.07.2012.
mjesto: Dubrovnik
url: http://www.laus-dubrovnik.org/

Akademija je osmišljena da mladim hrvatskih glazbenicima ponudi mogućnost usavršavanja u njihovoj vlastitoj sredini, a seminare su tako do sada održali međunarodno priznati glazbenici i pedagozi, među kojima, Stephen Kovacevich (klavir), Goran Končar (violina), Jorme Panula (dirigiranje), Marijana Lipovšek (solo pjevanje), Radovan Vlatković (rog), Ivančica Kalanj (violina), David Grigorijan (violončelo) i Muneyuki Nakazawa koji je vodio radionicu za graditelje i restauratore gudačkih instrumenata.
 
U sklopu Laus ljetne akademije večeras će se održati i svečani koncert u crkvi Sv. Ignjacija s početkom u 21 sat pod nazivom "Briljantna violina". Predstavit će se najuspješniji polaznici koji su se usavršavali na majstorskom tečaju kod Viktora Tretyakova, Natalije Likhopoi, Gorana Končara, Leonida Sorokowa i Marine Sorokowe. (Hina)