Preskočite na glavni sadržaj

Damir Očko: On Ulterior Scale

U petak, 6. srpnja, s početkom u 20 sati, u Galeriji Anex u Puli, otvara se izložba Damira Očka pod nazivom 'On Ulterior Scale', koja obuhvaća niz međusobno povezanih radova koji se razvijaju oko filma 'The Moon shall never take my Voice' (2010). Izložba je otvorena do 6. kolovoza i dio je programa Cinemaniac 2012.- Misliti film.
vrijeme: 06.07.2012.
mjesto: Pula; Galerija Anex, Istarska 30
url: http://www.mmcluka.hr
Damir Očko uz filmske izvodi niz radova na papiru, različite vizualne, grafičke materijale, kolaže, skice, crteže, knjige umjetnika, uključujući i tipografsku partituru 'opto-fonetičkih' karakteristika. Takvi, oni blisko komuniciraju sa praksama konkretne i vizualne poezije, umjetničke forme i vrste vizualnog izražavanja koja se formira na rubovima književnosti, vizualnih umjetnosti i grafičkog dizajna.


Ovdje grafički elementi postaju prostor istraživanja, istovremeno autonomno i komplementarno izražajno sredstvo kojim se može nadopuniti razumijevanje i učinak djela i proširiti prostor filmskog izraza kao kompleksne audiovizualne orkestracije. Interes za glazbu jedna je od vodećih preokupacija Damira Očka. Uvijek me zanimalo pitanje kako se narativ prenosi glazbom – tvrdi Očko. U njegovim filmovima upravo glazba predstavlja mjesto oko kojeg se konstruiraju narativi djela. Posebna je pažnja posvećena oblikovanju zvuka koji sudjeluje u izgradnji arhitekture djela, kao da formira njegov prostor i volumen, te sudjeluje u proizvodnji značenja. (...) Branka Benčić, kustosica izložbe

Damir Očko rođen je 1977. u Zagrebu. Završio je Akademiju Likovnih Umjetnosti u Zagrebu. Boravio je na rezidencijalnom programu u Institutu za suvremenu umjetnost u Tirani, Albanija i Kulturkontaktu u Beču te primio stipendiju Academie Schloss Solitude. Radi u mediju videa, instalacije, site specific projekta i glazbe. Internacionalno izlaze na grupnim i samostalnim izložbama.