Preskočite na glavni sadržaj

Koncert Ansambla 'Minstrel'

Koncert Ansambla za ranu glazbu 'Minstrel' pod nazivom 'Dobrodošli u renesansu!' održat će se u utorak, 3. srpnja, u 21 sat, u atriju Centra za kulturu Trešnjevka. Ulaz je slobodan, a u slučaju kiše koncert će se održati u dvorani CKT-a.
vrijeme: 03.07.2012. u 21 sat
mjesto: Zagreb, Centar za kulturu Trešnjevka (atrij), Park Stara Trešnjevka 1
url: http://www.cekate.hr

Izvođači:

Vesna Matana Matić – sopran, blok flauta, čembalo
Sandra Munić – čembalo, blok flauta, viola da gamba
Nenad Kosak – tenor, udaraljke
Luka Marohnić – bas
Ante Beno – blok flauta, cornamuse, udaraljke

Ovaj vokalno-instrumetnalni ansambl specijaliziran za izvođenje srednjovjekovne i renesansne glazbe priredio je raznolik i interesantan program, pa ako želite nakratko otputovati u prošlost, ova skupina glazbenika bit će vam prikladan vodič. Provest će vas kroz mistiku srednjeg vijeka i lepršavost renesanse uz nježne zvuke lutnje i prijeteće krumhorne. U ritmu galliarde i moreške prošetat ćete kroz pjesme o ljubavi i vinu, poeziji i ratovanju, vitezovima i nimfama… Moći ćete zaplesati dvorske plesove, naučiti nešto novo o starim instrumentima ili se našaliti sa simpatičnom dvorskom ludom, najavljuju iz Zagrebačkog glazbenog podija Centra za kulturu Trešnjevka.

Impresivni i slikoviti kostimi u kojima nastupaju članovi ansambla vjerne su replike autentičnih renesansnih odijela te i na vizualan način još više približavaju renesansnu glazbu današnjem vremenu. Ova putujuća družina je svoju radost muziciranja podijelila s publikom Hrvatske, Slovenije, Velike Britanije, Austrije, Njemačke, Francuske i Finske.

Program