Preskočite na glavni sadržaj

13. međunarodni festival komornog teatra 'Zlatni lav'

Međunarodni festival komornog teatra 'Zlatni lav' održava se u Umagu od 29. lipnja do 6. srpnja. Trinaesto izdanje festivala otvoreno je prvi put u Teatronu, u povijesnoj gradskoj jezgri.
vrijeme: 29.06.2012.
mjesto: Umag
url: http://www.zlatni-lav.hr

Predstave iz programa ovogodišnjeg Zlatnog lava igrat će se na Teatronu, Trgu u sklopu Galerije Marin, a uz ceremonijale otvaranja i zatvaranja festivala održat će se dva programa na Trgu slobode (3. srpnja, Teatar Rubikon i projekt 'Zastave' i koncert Rade Šerbedžije, 6. srpnja). U slučaju kiše, predstave će se odigrati na sceni gradskog kazališta.

Festivalski su plamen, na dan otvorenja festivala, do Teatrona donijele mlade balerine baletne škole 'Carlotta Grisi', u pratnji članova umaškog moto kluba Staaari rokeri na njihovim motorima. U Galeriji Marin otvorena je izložba 'Autoportreti' autorice Slavice Marin.

U recesijskom izdanju 'Zlatnog lava' posjetitelji će moći pogledati sedam predstava. A od subote nadalje svakog dana u podne na rasporedu je 'Festivalski forum' – razgovor o predstavi koja je dan prije bila na programu.

Manifestacija završava dodjelom nagrada, a nakon toga koncert će održati Rade Šerbedžija.

Program:

Ponedjeljak, 2. srpnja:
 21:00 Lindarski kaban (INK Pula)
Utorak, 3. srpnja:
 21:00 Zastave (Teatar Rubikon Rijeka)
Srijeda, 4. srpnja:
 21:00 Žena kojoj sam čitao (Slovensko narodno gledališče Maribor)
Četvrtak, 5. srpnja:
 21:00 Destis (Piccolo teatro di Capodistria)
Petak, 6. srpnja:
 21:00 Rade Šerbedžija – koncert

Izvor: KulturIstra