Preskočite na glavni sadržaj

Zbornik 'Vila – kiklop – kauboj' Zagrebačke slavističke škole

U izdanju Zagrebačke slavističke škole objavljen je zbornik Vila – kiklop – kauboj: čitanja hrvatske proze (prir. Anera Ryznar), koji sadrži deset analitičkih studija hrvatske prozne književnosti. Promocija će se održati na 41. seminaru Zagrebačke slavističke škole, od 20. do 31. kolovozu, u Dubrovniku.
vrijeme: 20.08.2012.
url: http://www.hrvatskiplus.org
Autori zastupljeni u zborniku svojim su interpretacijama obuhvatili kanonske hrvatske autore od Marina Držića, Janka Polića Kamova, Miroslava Krleže do Ranka Marinkovića i Antuna Šoljana, ali su se bavili i posve suvremenom pripovjednom prozom (Olja Savičević Ivančević, Ivana Simić Bodrožić) demonstrirajući pritom čitav niz metoda i pristupa, od eksplikacije teksta do psihoanalize i teorije prostora.

Zbornik je zamišljen kao koristan priručnik svim proučavateljima hrvatske književnosti, ali i kao poticajan prilog domaćoj književnoj kritici. U zbornik su uvršteni radovi Tatjane Jukić, Nikole Košćaka, Andree Milanko, Lane Molvarec, Marije Ott Franolić, Borisa Postnikova, Marine Protrka-Štimec, Anere Ryznar, Milovana Tatarina i Tvrtka Vukovića.