Preskočite na glavni sadržaj

Popratni progami pulskog filmskog festivala

Nepunih mjesec dana prije službenoga početka 59. Festivala igranog filma u Puli, počeli su festivalski popratni programi 'doFuraj svoj film', Pulska filmska tvornica i 'Pustolovni Laboratorij profesora Baltazara'.
mjesto: Pula
url: http://www.pulafilmfestival.hr
Program pod nazivom 'doFuraj svoj film' zapravo je revija kratkog amaterskog filma koji se odvija već devetu godinu za redom a potiče mlade, još neafirmirane umjetnike na to da iskažu svoj talent omogućujući im time 'platformu za prikazivanje i daljnju promociju svojih filmskih uradaka u trajanju do jedne minute'.

Kako se navodi u priopćenju Pula film festivala, filmovi uvršteni u natjecateljski program natječu se za najbolji film po glasovima žirija i najbolji film po glasovima publike. S druge strane, osma radionica 'Pulska filmska tvornica' namijenjena je svima onima koji žele naučiti kako nastaje film te se okušati u izradi svojeg prvog kratkometražnog filma.

'Prvi dio radionice, koji je već uspješno završio, pohađalo je osam polaznika i scenaristički, redateljski te produkcijski zaokružilo svoje buduće filmove, koje će izraditi u drugome dijelu radionice i pretočiti u kratkometražne filmove', doznaje se u Pula film festivalu.

Sudionici osmog po redu 'Pustolovnog laboratorija profesora Baltazara' u kojem filmske pokuse mogu izvoditi svi klinci u dobi od 7 do 13 godina i time otkriti tajne izrade animiranog filma, ove godine će posebno eksperimentirati s Ezopovim basnama.
(Hina)