Preskočite na glavni sadržaj

Museum lab - poziv

Museum lab nastoji pomaknuti granice i potaknuti razmišljanje 'izvan kutije'. Konačni rezultat Museum laba je prijedlog za inovativni projekt koji približava muzejske kolekcije i publiku. Museum lab se održava od 17. do 19. rujna, u Moortsele, Belgija, a prijave za sudjelovanje primaju se do 1. srpnja.
vrijeme: 17.09.2012.
prijava: 01.07.2012
mjesto: Moortsele (Oosterzele), Belgija
url: http://idrops.be
Voditelji programa su stručnjaci koji će sudionicima pomoći u razvijanju ideja za projekt koji je važan za njihove institucije, kolekcije ili galerije.

Program je namijenjen kreativnim sudionicima zainteresiranima za razvijanje održivih i trajnih servisa koji se baziraju na arhivima, osobama koje mogu značajno doprinijeti društvu, obrazovanju kao i našoj povijesti i kulturi općenito. Osobe s iskustvom rada u muzejima, ICT sektoru, kreativnim industrijama i industriji igara.

Museum lab je trodnevni laboratorij na kojem 24 kreativna stručnjaka istražuje nove i neočekivane putove. Tijekom seminara sudionici će ispitivati potencijale digitalne tehnologije za stvaranje magičnih iskustava: u muzejima, online ili na lokaciji.

Kontakt: info@idrops.be