Preskočite na glavni sadržaj

Svečana premijera 'Pirandello cabareta'

Premijera 'Pirandello cabareta' Kazališne družine 'Don Hihot', u režiji Lane Bitenc, održat će se u petak, 15. lipnja, u 20 sati, u zagrebačkom Vip clubu.
vrijeme: 15.06.2012. 20 h
mjesto: Zagreb, Vip club, Trg bana Jelačića 9
url: http://www.vip-club.hr

Tekst i režija: Lana Bitenc
Dramaturg i autor songova: Mario Kovač
Glumci: Bojana Klepač Pogrmilović, Dino Škare i Miroslav Mlinar
 
'Pirandello cabaret' satirična je komedija za odrasle nastala povodom 145. godišnjice rođenja znamenitog talijanskog dramatičara Luigija Pirandella (Agrigento, Sicilija, 28. lipnja 1867. – Rim, 10 prosinca 1936.). Predstava za okosnicu ima lik Antoniette Marie Portulano, Pirandellove žene, psihički nestabilnog karaktera, koja je imala maniju proganjanja i napadaje ljubomore. Unutar cabareta isprepliću se talijanske canzone, sicilijanski plesovi te mnoštvo zabave vezane uz uvijek aktualna muško-ženska pitanja.

'Pirandello cabaret' zamišljen je kao interaktivna predstava, koja će pružiti cijelu paletu zabavnih i zanimljivih likova, uz neprestana pitanja koja je i sam Pirandello provlačio kroz svoja poznata djela: Tko sam ja zapravo?.

Vizualni dojam pojačan je i plesnim koreografijama, a u sklopu cabareta, glumci, ujedno i glazbenici, zabavljat će publiku uživo, svojim malim bandom.
 
Profesionalni glumac, pjevačica i plesač kroz više od 12 različitih uloga i s preko 25 izmjena kostima iz 30-ih godina predstavit će barem na trenutak stvaralački milje Nobelovca Pirandella.

Termini ostalih izvedbi u lipnju su 16., 22. i 23. lipnja, u 20 sati.