Preskočite na glavni sadržaj

20 godina Zbora Zagrebački dječaci za 20 godina SOS Dječjeg sela Hrvatska - dobrotvorni koncert

Cjelovečernji koncert Zbora Zagrebački dječaci pod ravnanjem dirigentice Jasenke Ostojić održat će se u srijedu, 20. lipnja, u zagrebačkom Muzeju Mimara, s početkom u 20 sati. Riječ je o dobrotvornom koncertu kojim će se obilježiti dvije obljetnice – 20 godina Zbora Zagrebački dječaci i isto toliko godina SOS Dječjeg sela Hrvatska.
vrijeme: 20.06.2012. u 20 sati
mjesto: Zagreb, Muzej Mimara, Rooseveltov trg
 
Zagrebački dječaci i njihova dirigentica Jasenka Ostojić će povodom obilježavanja 20. obljetnice postojanja zbora predstaviti sadašnje, ali i bivše članove.
 
Gosti na koncertu Josip Čajko, tenor, Ivo Mayer, kontratenor, Danijel Gašparović, glasovir, te Franjo Klinar, koji će se naći u ulozi dirigenta, bivši su Zagrebački dječaci, koji su glazbu odabrali kao svoje profesionalno opredjeljenje, te studiraju na univerzitetima u zemlji i inozemstvu. Bit će tu i Muški zbor sastavljen od bivših Zagrebačkih dječaka, samo dio brojnih muških glasova, članova različitih zagrebačkih ansambala, od Cappelle Odak do Zbora HNK.

Zbor Zagrebački dječaci i njegovi solisti nastupit će uz pratnju Darijana Ivezića, glasovir, te Diane Grubišić – Ćiković, harfa. Još jedna posebnost koncerta je praizvedba skladbe simbolična naslova Put skladateljice Sanje Drakulić na tekst Hariza Meškovića, djelo koji je u potpunosti inspirirano ovom obljetnicom, Zagrebačkim dječacima i njihovim raspjevanim putem.
 
SOS Dječje selo Hrvatska brine za djecu bez roditelja i odgovarajuće roditeljske skrbi, pruža im ljubav, dom i izobrazbu neophodnu za sretno djetinjstvo i slobodan razvoj ličnosti. Trenutno skrbi o ukupno 250 djece i mladih: mališani predškolskog i školskog smješteni su u selima u Ladimirevcima i Lekeniku, a mladima srednjoškolskog uzrasta skrbe u četiri SOS Zajednica mladih u Osijeku, Velikoj Gorici i Zagrebu. Cilj je da djeca osjećaju zadovoljstvo u sadašnjem životu, uspješno dovrše školovanje i pronađu zaposlenje, te postanu ravnopravni i samostalni članovi društva.

Pokrovitelj priredbe je predsjednik Republike Hrvatske prof. dr. sc. Ivo Josipović.

Cijena ulaznice je 70 kn, a za đake, studente i umirovljenike - 40 kn. Ulaznice će biti u prodaji u Muzeju Mimara prije početka koncerta.