Preskočite na glavni sadržaj

Thomas Glavinic u riječkom Ribooku

U suradnji sa izdavačkom kućom Edicije Božičević i Austrijskim kulturnim forumom, knjižara Ribook, 14. lipnja, u 19 sati, ugošćuje višestruko nagrađivanog austrijskog pisca Thomasa Glavinica koji će tom prilikom predstaviti svoj najnoviji satirični roman 'Putovanje u ime Gospodnje'. Sudjeluju i: književnica Lada Žigo, direktor Austrijskog kulturnog foruma Georg Christian Lack, te urednica Sanja Janušić.
vrijeme: 14.06.2012. u 19 sati
mjesto: Rijeka, Knjižara Ribook, Janeza Trdine 9a
url: http://www.edicije-bozicevic.com/

Thomas Glavinic (Graz, Austrija, 1972.), "suvremeni je austrijski pisac hrvatskog podrijetla. Na književnoj sceni debitirao je 1998. romanom Ljubav prema remiju Carla Haffnera (hrvatsko izdanje Edicije Božičević, 2009.). Uz Kathrin Rogglu i Daniela Kehlmanna slovi kao jedan od najkvalitetnijih i najkontroverznijih pisaca koji znantno utječu i oblikuju austrijsku suvremenu književnost, ali i književnu scenu njemačkog govornog područja."
 
Putovanje u ime Gospodnje - "Thomas Glavinic želio je doživjeti pravo hodočašće stoga se zajedno sa svojim najboljim prijateljem Ingom u Beču ukrcava na hodočasnički autobus za Međugorje čime započinje tragikomična avantura dvojice prijatelja... Četrnaestosatno putovanje svakim će prijeđenim kilometrom ostavljati na našim junacima sve više traga, a nepodnošljiva vrućina i mašinerija vjerskog turizma natjerat će ih na bijeg iz Međugorja u Split..."