Preskočite na glavni sadržaj

Međunarodna ljetna škola gitare - Stari Grad, Otok Hvar

Međunarodna ljetna škole gitare, ljetna edukativno-koncertna manifestacija, održat će se i ove godine u Starom Gradu, u periodu od 8. do 20. srpnja, objavio je MIC.
vrijeme: 08.07.2012.
prijava: 20.06.2012
mjesto: Stari Grad na Hvaru
url: http://www.antecagalj.com/hr/

Škola gitare našeg istaknutog glazbenog pedagoga Ante Čaglja, profesora na Glazbenom učilištu Elly Bašić u Zagrebu tradicionalno pobuđuje veliko zanimanje.

Mladi umjetnici usavršavaju svoja glazbena i gitaristička znanja i umijeća, sakupljaju dragocjena koncertna iskustva, druže se te upoznavaju sve ljepote Staroga Grada i otoka Hvara.

Komorna glazba je, uz individualnu nastavu, jedan od najvažnijih oblika rada na školi gitare. Na samom seminaru formiraju se komorni ansambli te orkestar sastavljen od svih polaznika. Svaku večer održavaju se koncerti na kojima nastupaju svi – kao solisti i kao članovi komornih sastava.

Ni ove godine neće izostati običaj da se svaki dan, nakon satova i proba te večernjeg koncerta u crkvi sv. Ivana, izađe s gitarama na prelijepi trg Škor i održi koncert na sveopće zadovoljstvo samih izvođača i prolaznika koji se tu tradicionalno okupljaju.
 
Na kraju seminara bit će održana dva završna koncerta, 21. u crkvi sv. Ivana, a 22. srpnja u crkvi sv. Nikoli sa početkom u 21 sat na kojem će mladi gitaristi pokazati što su naučili tijekom dva tjedna vrijednoga rada.

Više informacija saznajte na http://www.antecagalj.com/hr.