Preskočite na glavni sadržaj

Informacijski izvori iz međunarodnih odnosa i međunarodna integracija Hrvatske

IMO priređuje predstavljanje knjige Informacijski izvori iz međunarodnih odnosa i međunarodna integracija Hrvatske autorice mr. sc. Snježane Ivanović u Multimedijalnom centru Muzeja Mimara u Zagrebu, u četvrtak, 14. lipnja, u 13 sati. Knjigu će uz autoricu predstaviti i prof. dr. sc. Damir Grubiša, prof.dr.sc. Aleksandra Horvat, dr. sc. Mladen Staničić te dr. sc. Sanja Tišma. 
vrijeme: 14.06.2012. u 13 sati
mjesto: Zagreb, Muzej Mimara, dvorana Multimedijalnog centra, Rooseveltov trg 5
url: http://www.imo.hr

Svrha ove knjige jest istaknuti potrebu za dobrim informacijskim izvorima iz područja Međunarodnih odnosa te uzeti u obzir ne samo povijesnu ulogu knjižnica u odabiranju, vrednovanju, organiziranju i prezentiranju tih izvora već i njihov značaj za izgradnju informacijskog društva.

Samo dobro informiran građanin može donositi valjane odluke. Tako se javila zamisao da se i korisnicima u Hrvatskoj omogući da s jednoga mjesta dođu do većine potrebnih relevantnih informacija koje se odnose na to opsežno znanstveno područje, prije svega na njegove političke aspekte.

Takav pristup digitalnim informacijskim izvorima na Internetu moguć je jedino izradom vertikalnog portala (vortala), stoga se knjiga usredotočuje na eventualni projekt izrade vortala međunarodnih odnosa unutar knjižnice Instituta za međunarodne odnose iz Zagreba. (IMO)