Preskočite na glavni sadržaj

Hrvatskim dizajnericama prvo mjesto na natječaju 'Young Package 2012.'

Na ovogodišnjem natječaju za dizajn ambalaže 'Young Package 2012.' koji se održavao u Pragu, prvu nagradu u kategoriji studenata i mladih dizajnera pripala je mladim hrvatskim dizajnericama Katarini Matković i Tihani Pećirko, uz podršku Keti Mastrović, za rad univerzalnih papirnatih čaša 'Just my cup of tea'.
mjesto: Blegrade, Serbia
url: http://www.djecje-kazaliste.hr/
Ovo natjecanje za najbolji dizajn ambalaže namijenjen je mladim stvarateljima širom svijeta do 30 godina starosti. Ove je godine natječaj privao rekordni broj radova: čak 855 iz 41 zemlje. Stručna komisija u sastavu Jana Činčere (Studio Činčera), Lukáša Fišáreka (Oficina), Michala Richtra (Dynamo Design), Yvonne Niewerth i Ondřeja Eliáša (Designend) sastala se početkom travnja, a odluke je objavila na otvorenju jednodnevne izložbe u Pragu 31. svibnja.

Ove godine tema je bila čaj. Pored teme, koja se mijenja svake godine, za natjecatelje je važno da se usredotoče na papirnatu ambalažu.Rad mladih hrvatskih dizajnerica Katarine Matković i Tihane Pećirko, omogućuje jednostavno ispijanje šalice čaja, bilo kada i bilo gdje. Pobjednice su nagrađene iznosom od 1200€ i drugim nagradama partnera organizatora natjecanja.


64 najbolja rada ovogodišnjeg 'Young Package 2012.' natjecanja bit će izložena u Galeriji/CZD, Vojtěšská 3, u Pragu 1 od 5. do 22. lipnja. Nakon toga, izložba putuje u 'Satelit', Slovački Centar Dizajna u Bratislavi, gdje će biti otvorena od 1. do 19. kolovoza.

'Young Package' je natjecanje koje kompanija Model Obaly promovira već 17 godina. Od 2009, organizator projekta je CZECHDESIGN.CZ. Svake godine, natjecanje Young Package Competition prati originalna rješenja u dizajnu ambalaže i namijenjeno je za studente i mlade stvaratelje.