Preskočite na glavni sadržaj

Dubrovnik Film Festival – poziv djeci i mladima

Dubrovnik Film Festival (DUFF) filmski je festival djece i mladeži mediteranskih zemalja, koji se održava od 18. do 21. listopada 2012. Prijavljena ostvarenja treba poslati najkasnije do 15. kolovoza.
vrijeme: 18.10.2012.
prijava: 15.08.2012
mjesto: Dubrovnik
url: http://www.duff.kinematografi.org
Razvio se oko dvije različite, ali komplementarne zamisli. S jedne strane zamišljen je kao događaj na kojem djeca i mladi imaju prigodu izložiti rezultate svojih promišljanja u mediju filma kako svojim vršnjacima iz brojnih zemalja tako i oku stručnjaka, ali i kao dodatni poticaj njihova filmskog i video stvaralaštva. S druge strane, događaj čija je namjera okupiti sudionike iz dvadesetak mediteranskih zemalja, zamišljen je kao prigoda za prepoznavanje i afirmiranje specifičnog mediteranskog multikulturalizma, koji spaja, a nerijetko i razdvaja narode Mediterana.

Festival nastoji potaknuti to prepoznavanje kod mladih i rasti na njemu, kako bi jednoga dana, nadamo se ne tako dalekoga, postao revijom godišnje produkcije filmova djece i mladeži čitavog Mediterana i ogledalom mediteranskog multikulturalizma viđenoga očima mladih.

Prijavu svoga filma na festival možeš poslati:
- ako imaš najmanje 10 i najviše 20 godina;
- ako živiš u jednoj od mediteranskih zemalja;
- ako se amaterski baviš filmom u filmskom klubu, video-družini, školi ili kao neovisni pojedinac.

Na Festival se mogu prijaviti filmska ostvarenja pojedinaca/klubova/škola. Svaki autor ili organizacija može prijaviti neograničen broj filmskih ostvarenja. Maksimalna dužina trajanja pojedinog filma ne može biti dulja od 20 minuta. Filmovi moraju imati engleske titlove. Sudjelovanje na Festivalu se ne naplaćuje.

Radovi mogu biti poslani:
- na DVD-R (isključivo u DVD-video formatu) ili Mini DV (SP Pal), svaki na zasebnoj vrpci ili DVD-u ili više radova na jednoj vrpci ili DVD-u (jasno odvojeni i naslovljeni);
- kao upload na jedan od besplatnih servera (www.wetransfer.com, www.rapidshare.com)

Filmovi mogu biti u formatu .mpeg, .mov., .avi, kodirani kao h264 ili mpeg2. Potrebno je poslati ispravan link za download. Filmovi poslani preko download linka, ukoliko prođu selekciju, biti će prikazani u DVD-video formatu.

Svaki autor/organizacija treba čitko ispuniti prijavnicu, priložiti je uz film i pravovremeno ju poslati organizatoru. Za potrebe izrade Festivalskog kataloga, molimo vas da ispunjenu prijavnicu pošaljete i u elektronskom obliku na sljedeću e-mail adresu: info@kinematografi.org

Fimovi ne smiju biti stariji od 1. siječnja 2010. Festival zadržava pravo da se radi promicanja filmskog stvaralaštva koristi prijavljenim ostvarenjima za prikazivanje u javnim medijima i drugim oblicima javnog prikazivanja te da presnimi ostvarenja u nekomercijalne svrhe za arhiv Festivala. Festival će pažljivo rukovati filmovima, ali ne snosi odgovornost za eventualnu štetu učinjenu pri slanju poštom. Poslani filmovi se ne vraćaju.

Selekcija filmova uvrštenih u program Festivala bit će objavljena početkom rujna na web stranici www.duff.kinematografi.org , a svi autori također će biti obaviješteni o selekciji i putem e-maila.

Prijavljena ostvarenja treba poslati najkasnije do 15. kolovoza 2012. na adresu:
Kinematografi Dubrovnik
Branitelja Dubrovnika 42
20000 Dubrovnik

U svakoj od navedenih kategorije dodjeljuje se jedna nagrada. Festivalski žiri dodjeljuje i jednu glavnu nagradu Grand Prix. Publika glasa za najbolji film festivala. Grand Prix nagrada je petodnevni besplatni boravak u Dubrovniku za vrijeme trajanja 2. izdanja festivala. Žiri može dodijeliti i posebna priznanja. Bit će formiran i žiri djece i mladih, koji će također dodijeliti zasebnu Grand Prix nagradu, kao i nagrade u svakoj kategoriji.

Shodno kapacitetima Festival će omogućiti beplatan smještaj i hranu svim sudionicima koji su prošli selekciju (po filmu jedan mladi filmaš i jedan punoljetni voditelj/pratitelj). Ostalim sudionicma biti će po povoljnim uvjetima omogućen boravak u Dubrovniku za vrijeme Festivala. Organizator ne pokriva troškove dolaska na festival.

Kontakt osoba:
Dubravka Mikulić
Tel.00385/20/638640
e-mail: dube@kinematografi.org