Preskočite na glavni sadržaj

Predstavljen program Brodskoga glazbenog ljeta

Na 23. brodskom glazbenom ljetu u lipnju i srpnju održat će se 14 glazbenih programa koje su na konferenciji za novinare u Slavonskome Brodu predstavili članovi programskog odbora.
vrijeme: 05.06.2012.
mjesto: Slavonski Brod
url: http://www.kkd-ibm.hr/

Brodsko glazbeno ljeto organizira Koncertna kazališna dvorana Ivane Brlić-Mažuranić uz financijsku potporu grada i Ministarstva kulture.

Glazbeno ljeto počinje 5. lipnja gostovanjem Zagrebačkog kazališta 'Komedija' s mjuziklom 'Aida' Eltona Johna i Tima Ricea. Slijedi gostovanje Zagrebačkog kvarteta, a zatim nastupi domaćih glazbenih snaga - brodskih orkestara i zborova, plesnih skupina i društava te učenika glazbenih škola koji su tijekom godine na državnim natjecanjima postizali zavidne rezultate, rečeno je na konferenciji.

U srpnju će u crkvi Presvetoga Trojstva među ostalima nastupiti sopranistica Lidija Horvat-Dunjko s flautistom Danijem Bošnjakom i orguljašem Mariom Penzarom te sopranistica Ivana Lazar s Krešimirom Lazarom na violončelu i Krešimir Haasom na čembalu.

Prije dvije godine predstavljena ljetna pozornica ispred koncertne kazališne dvorane donosi ležernije, a opet, istaknuto je, kvalitetne nastupe: prvi put u Brodu gostuje Elvis Stanić Group, a već treći put na ljetnoj turneji Ethno Croatia on the Road koncertna skupina sastavljena od mladih glazbenika iz svih krajeva svijeta.

Ovogodišnje Brodsko glazbeno ljeto na istoj pozornici 21. srpnja zatvorit će Big band Hrvatske radiotelevizije.

Programom nastojimo promovirati domaće glazbene snage te izborom gostujućih ansambala zadržati visoku kvalitetu, rekao je ravnatelj Koncertne kazališne dvorane Ivane Brlić-Mažuranić Hrvoje Špicer.

Ovogodišnji programi stajat će oko 220 tisuća kuna. (Hina)