Preskočite na glavni sadržaj

Milvana Arko-Pijevac nova predsjednica HMD-a

Na izbornoj Skupštini Hrvatskog muzejskog društva održanoj 30. svibnja, u zagrebačkom Muzeju Mimara, nakon dva uzastopna, uspješna mandata, umjesto dosadašnje predsjednice Dubravke Orečki Jakelić (MUO) za novu predsjednicu izabrana je Milvana Arko-Pijevac, muzejska savjetnica Prirodoslovnog muzeja u Rijeci.
vrijeme: 30.05.2012.
mjesto: Zagreb
url: http://www.hrmud.hr
Milvana Arko-Pijevac  rođena je u Rijeci 1960. godine. Zvanje diplomiranog inženjera biologije s ekologijom stekla je 1984. godine na studiju Biologije Prirodoslovno-matematičkog fakulteta, Sveučilišta  u Zagrebu. Apsolvent je doktorskog studija Oceanologije na Prirodoslovno matematičkom fakultetu u Zagrebu. Godine 1986. zapošljava se u Prirodoslovnom muzeju Rijeka gdje danas radi u zvanju muzejske savjetnice. Od 1995.-2008.g., u tri mandata imenovana je ravnateljicom muzeja te osim stručnih poslova radi na organizaciji i menadžmentu svih djelatnosti u Muzeju. 

Dobitnica je godišnje nagrade Grada Rijeke u 2008.g. za unapređenje i podizanje standarda u muzejskoj djelatnosti , promidžbi prirodoslovlja i zaštiti prirode.  Objavila je 12 znanstvenih radova, 15 stručnih radova te 33 studije i elaborata. U muzejskoj djelatnosti autor je 12 izložbi,  voditelj modularne koncepcije uređenja stalnog postava Muzeja , urednica 12 izdanja Prirodoslovne biblioteke, predsjednica organizacijskog odbora 4 znanstvena savjetovanja, voditeljica 4  projekta u zaštiti prirode te od 2007.-2010. koordinator Projekta financiranog u cijelosti kroz Marie Curie European Reintegration Grant iz VII. Okvirnog programa Europske Unije. 

Sudjelovala je na 26 domaća i inozemna kongresa. Sudjeluje u pedagoškom radu Muzeja, održala više od 100 predavanja za udruge, studente i učenike na temu biologije mora i muzeologije. Član je organizacijskog odbora Festivala znanosti i Predsjednica Podružnice Hrvatskog biološkog društva u Rijeci. U 2010.g. imenovana je mentorom za izradu pismenog rada za stjecanje stručnog zvanja u muzejskoj struci (biološka struka, zvanje dokumentarista). Od 2011. godine član je Hrvatskog muzejskog vijeća. Ronioc CMAS*** .
Program HMD-a / 2012. - 2016.