Preskočite na glavni sadržaj

Eksperimentalne elektronske intervencije u Čakovcu

Eksperimentalne elektronske intervencije u Čakovcu
Čakovec će ugostiti 9. izdanje međunarodnog, novomedijskog događaja Eksperimentalne elektronske intervencije. EEII '12 će se održati od 30. svibnja do 3. lipnja u Autonomnom centru – ACT.
vrijeme: 30.05.2012.
mjesto: Čakovec; Autonomni centar – ACT, Dr. Ivana Novaka 38
url: http://www.uke.hr/EEII/

Stručnjaci i umjetnici iz 6 zemalja Europe i svijeta dolaze predstaviti svoje projekte koji kombiniraju inovaciju, nove tehnologije, obnovljive izvore energije, održivi razvoj i audio-vizualnu umjetnost. Iznozemni sudionici su Karl Heinz Jeron iz Njemačke, Claudia González i Constanza Piña iz Čilea, Martin Howse iz Velike Britanije, Agnieszka Pokrywka iz Poljske, Christian Galarreta iz Perua.

EEII '12 daje prostor kreativnim ljudima iz lokalne zajednice da surađuju i uče kroz eksperimentiranja sa interaktivnim, zvukovnim i video radovima. EEII se fokusira na kreativan proces više nego na sam proizvod te tako daje mogućnost za nove inovacije i nenadane eksperimente.

Organizatori vas pozivaju na aktivno sudjelovanje u eksperimentima dolaskom u petak u 10 sati. A svi vi, koji samo želite vidjeti što će se događati, možete posjetiti radionice u petak od 10 do 12 sati i 14 do 17 sati te u subotu od 10 do 12 sati. U subotu, u 19 sati, na rasporedu je predstavljanje umjetnika, nakon čega slijedi otvorenje zajedničke izložbe gotovih radova.

Dodatne informacije s detaljnim rasporedom i opisima umjetnika možete pogledati na noborderculture.eu/eeii.

EEII '12 je dio projekta Transdisciplinarnost i nove medijske kulture u razvoju prekograničnog područja (NEW MEDIA CROSS-BORDER) u okviru IPA operativnog programa Slovenija-Hrvatska 2007 – 2013. Projekt je djelomično financiran od Europske unije, Ministarstva kulture i Ureda za udruge. Događaj organizira projektni tim New media cross-border (ACT iz Čakovca, V.U.K. iz Varaždina, Kibla iz Maribora i ONEJ iz Središča) sa partnerom, udrugom UKE iz Križevaca koja je EEII pokrenula 2004. godine.

Autonomni centar - ACT

























Na slici: Claudia González i Constanza Piña: Chimbalab broadcast project