Preskočite na glavni sadržaj

Split Rock Fest – 2012

Ovog ljeta se, u sklopu glazbene rock emisije 'Legends Bar' na televiziji Kanal 5, organizira SRF – Split Rock Fest – 2012. Na SRF-u će se natjecati grupe iz Dalmacije, Hrvatske i iz šire regije. Nastupit će 20 glazbenih grupa s ciljem promicanja rock i alternativne glazbe u gradu Splitu. Prijave se šalju zaključno s 3. lipnjem.
prijava: 03.06.2012
S obzirom da se radi o rock glazbi u vrijeme ljetne sezone, od 15. lipnja do 24. kolovoza, na jednom od najatraktivnijih mjesta u Splitu: na Bačvicama, očekuje se iznimno veliki broj posjetitelja kako domaćih tako i stranih. Cijeli događaj će biti izuzetno atraktivan, i popraćen od strane medija.

Na SRF-u će sudjelovati bendovi bez obzira na glazbeni izričaj ili vrstu glazbe koju sviraju, ako su u okviru rocka, odnosno alternativne glazbe. To uključuje: jazz, blues, blues rock, indie rock, rock 'n' roll, ska, ska punk, punk, grunge, hard rock, hard & heavy, itd.

Prijava mora sadržavati: ime grupe, stil glazbe, članove grupe, godinu osnivanja, biografiju grupe (nekoliko rečenica), kontakt osobu: ime i prezime; broj mobitela; e-mail adresu, te dvije audio i /ili video snimke: minimalno jedna autorska, a druga po izboru.

Broj grupa koje mogu nastupiti je ograničen na 20 (dvadeset). Stoga u odnosu na prijavljene, organizator zadržava pravo izbora koje će grupe nastupiti, u kojim kvalifikacijskim terminima i kojim redoslijedom.

Ovaj cijeli Rock projekt tijekom ljeta uključuje ukupno deset (10) koncertnih događanja sa preko trideset sudionika (glazbenih grupa) od toga, u lipnju 3 koncerta, u srpnju 4 koncerta i u kolovozu 3 koncerta.

Svečano otvaranje SRF-a bit će u petak 15. lipnja od 21,30 sati, na kojem će sudjelovati poznate splitske glazbene grupe – Harpoon Blues Band, Maršal, Ultimatum, Magnolija i Tri Cheri.

Natjecateljski dio festa će trajati osam tjedana u razdoblju od 22. lipnja. do 10. kolovoza, svaki petak od 21 do01 sat. Održat će se pet kvalifikacijskih večeri od 22. lipnja do 20. srpnja, dvije polufinalne večeri 27. srpnja i 3. kolovoza te jedna finalna večer 10. kolovoza, u kojoj će nastupiti četiri grupe od kojih pobjeđuje jedna grupa po izboru žirija i jedna grupa po glasovima publike. Svečano zatvaranje SRF-a održat će se u petak 24. kolovoza, uz bendove iznenađenja.

Žiri  SRF-a:
- Luka Tomić (organizator; predsjednik žirija);
- Marko Novaković ( producent – Studio Wave; zamjenik predsjednika žirija);
- Ante Veršić – Wera (publicist, novinar, Muzika .hr, radio emisija Pila Naopako; član žirija);
- Predrag Lovrinčević (glazbenik, voditelj programa – najava, proglašenja ; zamjenik člana žirija ).

U sklopu SRF-a od strane sponzora će pobjednicima biti dodijeljene vrlo vrijedne nagrade, kao što su snimanje kompletnog albuma u Studio Wave-u (producent Marko Novaković), zatim snimanje EP-a pod producentskom palicom Gorana Kovača, promocija na TV KANAL 5, kao i još mnoštvo sponzorskih nagrada za sudionike polufinala i finala.

Prijave se šalju na mail: srf.prijava@gmail.com

Dodatne informacije možete dobiti na mob +385 95 811 63 12.