Preskočite na glavni sadržaj

31. salon mladih – natječaj

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika raspisuje natječaj za 31. salon mladih, koji se održava od 4. do 23. rujna 2012. Natječaj se sastoji od dvije kategorije prijava: selekcija i produkcija, a prijave se primaju do 1. srpnja.
vrijeme: 04.09.2012.
prijava: 01.07.2012
mjesto: Zagreb; Dom hrvatskih likovnih umjetnika (Galerija Bačva, Galerija PM, Galerija Prsten). Trg žrtava fašizma bb
1 Selekcija
Na 31. salon mladih dokumentacijom se prijavljuju umjetnici s područja Hrvatske do 35. godine starosti bez obzira na formalno obrazovanje. Svaki autor može prijaviti jedan neizvedeni projekt ili jedan rad, nastao u periodu nakon 1.1. 2010. g. Radove će odabrati međunarodna komisija. Odabrani autori dužni su producirati i izvesti svoj rad.

Prijava treba sadržavati:
- potpuno ispunjen prijavni obrazac za Selekciju;
- narativni opis / prijedlog projekta;
- tehnički opis rada;
- popratne materijale: digitalnu dokumentaciju, audio, video, fotografije (jpg, JPEG, tiff / 2400x1600 pixela / naziv npr. prezime_ime-naziv rada.jpg);
- CV/portfolio.

2. Produkcija
Na 31. salon mladih dokumentacijom se prijavljuju studenti diplomskih studija Akademija likovnih umjetnosti, kao i diplomirani studenti diplomskih studija Akademija likovnih umjetnosti, pod uvjetom da od završetka studija nisu prošle tri godine. Svaki autor može prijaviti jedan neizvedeni projekt. Autori su dužni tijekom/do kraja Salona producirati i izvesti svoj rad. Za produkciju svaki odabrani autor će dobiti tehničku podršku i sredstva za produkciju od 500,00 do maksimalno 4000,00 kuna. Osim što je otvoren za sve, natječaj je i pozivni.

Prijava treba sadržavati:
- potpuno ispunjen prijavni obrazac za Produkciju;
- narativni opis / prijedlog projekta;
- tehnički opis rada;
- troškovnik / procjenu troškova izvedbe rada;
- popratne materijale:  digitalnu dokumentaciju, audio, video, fotografije (jpg, JPEG, tiff / 2400x1600 pixela / naziv npr. prezime_ime- naziv rada.jpg);
- CV/portfolio.

Prijedlozi se osobno ili poštom dostavljaju na adresu:
Tajništvo HDLU
Trg žrtava fašizma bb
10000 Zagreb
e-mail: info@hdlu.hr
S naznakom natječaja: 31.salon mladih - selekcija ili 31.salon mladih – produkcija

Naknadno prispjele i/ili nepotpune prijave se neće razmatrati.

Rezultati natječaja će biti objavljeni na službenim stranicama HDLU te putem e-maila, najkasnije 15. srpnja, 2012.

Pristigla se dokumentacija ne vraća autorima osim na poseban zahtjev i to u roku od 30 dana od objave rezultata na službenim stranicama Udruge. Po isteku navedenog roka za nepreuzetu dokumentaciju ne odgovaramo. HDLU ne preuzima obvezu vraćanja predanih materijala poštom. ne preuzima obvezu i trošak dostave i povrata umjetničkih djela.

HDLU pridržava sva prava za korištenje predanih materijala u svrhu javne prezentacije, publiciranja i propagandne uporabe svih prijavljenih radova/projekata bez naknade autorima.

Koordinacija: stručni tim HDLU.
Kontakt: info@hdlu.hr