Preskočite na glavni sadržaj

Krug – izložba studija I-GLE

Dizajnerski tandem I-GLE izložit će svoju crnu konceptualnu kolekciju pod imenom 'Krug', u Galeriji Nest u Zagrebu. Otvorenje izložbe održat će se 23. svibnja, u 20 sati.
vrijeme: 23.05.2012. 20,00
mjesto: Venice, Italy
url: http://www.unicreditgroup.eu/
Studio I-GLE djeluje još od 1997. godine i prepoznatljiv je po svom jedinstvenom pristupu modi i dizajnu općenito. Inventivnost i originalnost svoje estetike Studio I-GLE razvija neprestanim eksperimentom u istraživanju novih dizajnersko-tehničkih rješenja.

I-GLE odijevaju tijelo, ali i prostor. Njihove tekstilne instalacije nalaze se u prvom hrvatskom dizajnerskom hotelu Lone. I-GLE su dosad organizirale i nekoliko izložbi čije su  teme varirale odjevne i prostorne volumene, spajajući dva različita formalna zahtjeva istim dizajnerskim jezikom.

Umjetnički i modni rad Studija I-GLE kontinuirano je praćen u domaćim i stranim medijima, a prezentiran je i nagrađivan na nizu značajnih modnih manifestacija u zemlji i inozemstvu.

Za njihovu najnoviju izložbu 'Krug', arhitekt Saša Begović je napisao:
'Suha matematička definicija Kruga prva mi je pala na pamet kada sam vidio novi projekt Studija I-GLE. Prvi pogled na osnovne modele je imao matematičku apstraktnost i preciznost. Uz uvijek prisutni istraživački duh u njihovom izričaju, znao sam da je isto tako prisutna i funkcionalna pragmatičnost. Zato me nije iznenadilo da su uspjele pretvoriti apstraktni model u nosivi odjevni predmet, a koji se može izložiti i u galeriji.'