Preskočite na glavni sadržaj

Balmoral scholarships 2013

Künstlerhaus Schloß Balmoral poziva umjetnike i kustose da se prijave za rezidencijalni program, projekt vizualne umjetnosti ili kustoski projekt. Prijave se primaju do 13. srpnja.
prijava: 13.07.2012
mjesto: Utrecht, Germany
url: http://www.festivalaandewerf.nl/detail.php?id=218
Za sudjelovanje u rezidencijalnom programu i projektu vizualne umjetnosti potrebno je imati završen studiji (M.F.A. ili slično) te 2 – 3 godine (ovisno na koji se program kandidat prijavljuje) kontinuiranog umjetničkog rada. Mogu se prijaviti i osobe bez potrebnog formalnog obrazovanja, ako njihov rad prate izložbe i nagrade. Potrebno je znanje njemačkog, engleskog ili francuskog jezika.

Kustoska stipendija dodjeljuje se osobama do 35 godina starosti čija sveučilišna diploma (barem M.A., a poželjno Ph.D.) nije završena pred više od 5 godina. Također, za ovu je stipendiju potrebno znanje njemačkog jezika (pisani i govorni jezik), te dobro znanje engleskog ili francuskog.

Rezidencijalni program
Dodjeljuje se 6 stipendija međunarodnim vizualnim umjetnicima. Rezidencija traje 6 mjeseci, a počinje u travnju 2013. Sudionik dobiva 1200 € mjesečno. Smještaj je besplatno osiguran u Künstlerhaus Schloß Balmoral.

Projekt vizualne umjetnosti
Nije vezan za određenu lokaciju, a dodjeljuje se međunarodnom vizualnom umjetniku, u trajanju od 6 mjeseci, s početkom u travnju 2013. Sudionik dobiva 1200 € mjesečno. Prijaviti se mogu strani studenti s trajnim boravištem u Njemačkoj. Umjetnički projekt treba se realizirati u periodu od 6 mjeseci koliko traje stipendija, kako bi se potencijalno mogao uključiti u godišnju izložbu stipendista.

Kustoski projekt
Stipendija se dodjeljuje s ciljem njegovanja dijaloga između istraživanja i umjetnosti. Prijaviti se može znanstvenik s područja humanistike, po mogućnosti povjesničar/ka umjetnosti, za kustoski projekt koji bi se razvio u Künstlerhaus Schloß Balmoral. Stipendija traje 6 mjeseci, s početkom u travnju 2013., a iznosi 1200 € mjesečno, uz besplatni smještaj u Künstlerhaus Schloß Balmoral.

Također, dodjeljuje se i stipendija za umjetnika koji je vezan za pokrajinu Porajnje-Falačka (umjetnik koji je rođen u ovoj pokrajini, u njoj je studirao ili živi/o). Umjetnik dobiva stipendiju u iznosu 1200 € mjesečno, za sljedeće programe:
- šestomjesečna stipendija za New York (FluxFactory);
- tromjesečna stipendija za Južnu Koreju;
- šestomjesečna stipendija za Cité Internationale des Arts, Pariz (srpanj - prosinac);
- petomjesečna stipendija za Künstlerhaus Schloss Wiepersdorf, Brandenburg/Njemačka.

O dodjeli stipendija odlučuje žiri, imajući u vidu razvojni potencijal kandidata u umjetničkom ili teorijskom radu. Imena članova žirija bit će objavljena nakon selekcije.

Kontakt:
Künstlerhaus Schloß Balmoral
Villenpromenade 11
56130 Bad Ems
Germany

Više