Preskočite na glavni sadržaj

Dvije transmedijske stipendije hrvatskim autoricama

Londonska radionica Transmedia Next ove je godine ponudila 12 stipendija darovitim europskim profesionalcima, a hrvatske autorice osvojile su dvije, uz potporu MEDIA deska Hrvatske. Prva stipendija pripala je redateljici Nataliji Župan Lucić, a druga scenaristici Ireni Krčelić koja u produkciji Studia dim razvija transmedijski projekt 'Moj dida je vanzemaljac' s dugometražnim igranim filmom za djecu kao temeljnim formatom.
vrijeme: 15.05.2012.
url: http://www.dim.hr/

Transmedia Next je obrazovni program namijenjen medijskim profesionalcima s područja filma, televizije, oglašavanja te igara koji žele oplemeniti klasične pripovjedačke forme transmedijskim pristupom kako bi proširili granice svojih priča i otvorili vrata novoj publici.

'Moj dida je vanzemaljac' polazi od pretpostavke da se u svakoj obitelji nalazi barem jedan član koji nije s ovog planeta. Kroz igrani film publika će doznati kako se jedna prosječna hrvatska obitelj nosi sa svojim djedom vanzemaljcem, igrajući stolnu društenu igru moći će detektirati svemirca u svojem krugu, a zatim na djedovoj web stranici pronaći pregršt zabavnih ideja – što i kako sa svemirskom skitnicom iz vlastite obitelji.

Izvor: HAVC