Preskočite na glavni sadržaj

Natječaj Galerije Modulor za izlaganje u 2013.

Galerija Modulor Centar za kulturu Trešnjevka raspisuje natječaj za izlaganje u 2013. godini. Natječaj je otvoren za samostalne izložbe, kustoske koncepcije i problemske izložbe vezane za arhitekturu i dizajn te fotografiju. Prijave se primaju do 15. lipnja.
prijava: 15.06.2012
mjesto: Zagreb; Galerija Modulor, Park Stara Trešnjevka 1
url: http://www.cekate.hr
Galerija Modulor specijalizirana je galerija za prezentaciju, valorizaciju i revalorizaciju arhitektonsko – urbanističkih i dizajnerskih projekata, izvedbi i autora.

Odlukom Umjetničkog savjeta ULUPUH-a uvrštena je na ULUPUH-ov prijedlog popisa priznatih izložbenih prostora za Hrvatsku zajednicu samostalnih umjetnika. Osim izložbi iz područja arhitekture galerija nastoji proširiti djelatnost omogućujući izlaganje i fotografima.

Većina izložbi koja se izlaže u Moduloru financirana je od strane Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport, a zadnjih godina i od Ministarstva kulture RH. Prostor od 80m2 s kojim galerija raspolaže je multifunkcionalan i prolazan, što uvjetuje i programski sadržaj. Većina se radova stoga prezentira na panoima koji su opremljeni sa 12 kompleta pleksiglasa formata 80 x 100 cm. Za ostale tehničke uvjete potrebno je raspitati se putem e-mail adrese.
 
Detaljnije informacije mogu se dobiti na tel. 3024-247 i na mail adresu: modulor@cekate.hr, a prijave se mogu donijeti osobno ili poslati poštom do 15.  lipnja.

Prijava treba sadržavati:
- zamolbu za izlaganjem u 2013. godini,
- životopis autora ili nosioca koncepcije izložbe,
- koncept izlaganja,
- popratnu dokumentaciju (katalozi, fotografije, ostalo)
 
Savjet Galerije u sastavu Ljubomir Miščević, Tomislav Premerl, Branka Hlevnjak, Saša Martinović Kunović - selekcionira sve pristigle prijave (do 15. 6. 2012. godine) tijekom prve polovice mjeseca srpnja; Prihvaćene prijedloge godišnjeg programa Galerija prijavljuje na natječaj Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport, te Ministarstva kulture RH (u srpnju). Rezultati natječaja poznati su početkom 2013. godine (obično u ožujku).

Fotografije prostora Galerije mogu se pogledati na stranici www.cekate.hr